szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A filmrendező is visszaadja korábban kapott kitüntetését, mivel szerinte Bayer Zsolt egyik riportja is uszította a romagyilkosságok elkövetőit.

Eddig már körülbelül nyolcvanan dobták vissza hasonló elismeréseiket a legkülönfélébb területeken tevékenykedő korábbi díjazottak Bayer méltatása miatt – itt megtalálja az aktuális állást, hány állami kitüntetés került vissza-a-feladóhoz.

Ehhez a névsorhoz csatlakozott most Fliegauf Bence, a Csak a szél vagy a Liliom ösvény rendezője is. Egy Facebook-bejegyzésben indokolta döntését:

"Nehéz elhinni, hogy nem látja be: Bayer Zsolt nem újságírással foglalkozik, hanem uszítással. Az uszítás pedig hasonlóan például a kútmérgezéshez, a markecoláshoz és spionkodáshoz kifejezetten sunyi tevekénység. A sunyiságot és az aljasságot nem érdemes lovagkereszttel jutalmazni, egyszerűen azért, mert ezeknek az emberi minőségeknek nincs semmi köze a lovagiassághoz. Nekem nincs lovagkeresztem, kitüntettek viszont egy Érdemkereszttel. Nem Öntől kaptam. Bayer Zsolt állami kitüntetése elleni tiltakozásom jeléül mégis Önnek küldöm vissza. Dugja – hogy mást ne mondjak – a többi közé!" - fogalmaz Fliegauf.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Bayer-ügy: megszólalt Áder hivatala

Az elmúlt napokban többször is megkerestük Áder János köztársasági elnöki hivatalát a Bayer-ügy miatt, most kaptunk egy választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte