szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha Moszkva tér nem is lesz újra, egy sétányt az orosz fővárosról nevezhetnek el Budapesten – derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.

A IV. kerületben három új közterületet neveznek el. Két sétány határon túli települések nevét kapja, egy út elnevezésével pedig a helyi kötődéssel bíró szalézi vértanú szerzetesnek, boldog Sándor Istvánnak állítanak emléket, vagyis jön a Sándor István utca, a Huszt sétány és a Beregszász sétány.

A XIII. kerületben Moszkva sétánynak hívják majd a Dráva utcai csomóponttól az Árpád hídig húzódó Duna-parti sétányt. A Frangepán utca és a Fáy utca közötti névtelen közterületet Párta köznek nevezik el, ami illik a ruházattal kapcsolatos angyalföldi utcanevek sorába.

A Fővárosi Vízművek vezérigazgatójának kezdeményezésére a csepeli szennyvíztisztítóhoz vezető utat Wein Jánosról nevezik el, aki az indoklás szerint ezer szállal kötődött a vízművekhez.

A XXII. kerületben a Hűség utcáról nyíló új lakópark utcáit a lakók kezdeményezésére Szent Mihály utcának, Harangjáték utcának, Dallam utcának és Irsai Olivér utcának nevezik el.

Szintén a XXII. kerületben, a mezőgazdasági területen található névtelen közterületek a Cifra, Fácska valamint Hanga utca neveket kapják – olvasható az előterjesztésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között