szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közalkalmazotti jogviszony ideje dönti majd el, hogy ki mekkora pótlékra jogosult.

Új pótlékot vezetne be a bölcsődei dolgozók (plusz a mini bölcsődék dolgozói) számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi); a pénteken közzétett tervezet a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező kisgyermeknevelőket érintené.

Az új pótlékozási rendszerrel a jelenleg érvényben lévő ágazati pótlékot és kiegészítő pótlékot váltanák ki, és a tervezet szövege szerint ezáltal nőne a dolgozók fizetése, mert ezeken az összegeken felül emelést is tartalmaz az új pótlék.

Azt, hogy ki mekkora összegű pótlékra jogosult, a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő alapján határozzák meg: fizetési osztálytól függően 4-5 év közötti jogviszony után 12 200–23 871 forint, 9-10 év esetében 13 900–29 002 forint, de például 29-30 év után 30 159–57 722 forint lesz a pótlék összege. A rendelet 2017 január 1-én lép életbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump