szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hazai hatóságok sosem vettek ujjlenyomatot az FBI által keresett Ghaith Pharaontól, ennek ellenére nemcsak vízumot, hanem magyarországi tartózkodási engedélyt is kapott – erősítette meg a Belügyminisztérium a Heti Válasz szerint.

A magyar hatóságok 2014-től lényegében minden biztonsági kaput megkerültettek Ghaith Pharaonnal, hogy akadálymentesen törhessen utat magának Magyarországon – állította a Heti Válasz.

A Belügyminisztérium a lap kérdésére közölte, sosem vettek tőle ujjlenyomatot és nem szerezték be a biometrikus azonosítóit.

A tárca megerősítette, hogy Pharaonnak 2016. november 1-jéig magyarországi tartózkodási engedélye is volt, ehhez pedig a beszámoló szerint elvileg kötelező (lett volna) az arcképmás-készítés és az ujjnyomat-rögzítés.

A Heti Válasz szerint Pharaon először 2014 elején kapott tartózkodási engedélyt üzleti-befektetői tevékenységére, amelyet kétszer megújítottak, így közel három évig élvezhette a szabad ki-bejárás előnyeit.

Felidézték, hogy Kontrát Károly belügyi államtitkár a tartózkodási engedély lejártának másnapján jelentette be a Magyar Időkben, hogy rögtön elkapják a szaúdi üzletembert, ha Magyarország területére lépne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!