Tetszett a cikk?

Elismerte a minisztérium, hogy hibázott, mikor a régi, jól működő tanodák nem kaptak egy fillért sem az eredeti pályázaton, így gyorsan beígértek egy újabb, 2 milliárdos keretet. A pályázatot erről most írták ki.

Első körben 5, most 2 milliárd forintos keretösszeggel írták ki a Tanoda pályázatokat. A Portfolio.hu a pályázatokat listázó kormányzati oldalon vette észre az új pályázati kört. Azok jelentkezhetnek, akik a tavalyi kiírásban nyújtottak be pályázatot, de nem nyertek, valamint már csináltak tanoda programot, és sikeresen le is zárták azt. A nyertesen 15-18,8 millió forint  vissza nem térítendő támogatással kalkulálhatnak.

Az előző körben több, régóta sikerrel működő Tanoda program nem nyert, a többi között az Igazgyöngy Alapítványos L. Ritók Nóráék által működtetett toldi tanoda sem. Eddig ismeretlen szereplők viszont nyertek, emiatt sok kifogást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ezért új pályázatot ígértek. Balog Zoltán miniszter bizottsági meghallgatásán azt mondta, "első körben a pályázat nem volt sikertörténet."

Nagyon gyanús az Emmi tanodai pályázata

Az iskolai felzárkóztatás kulcsintézményei, a tanodák nagy reményeket fűztek az Emmi egyik pályázatához, de annál nagyobb lett a csalódásuk, amikor kiderült, kik kapnak pénzt. Egy tanulmány most azt állítja, több nyertesnél gyanús, hogy a tanodázás csak ürügy volt a pénzszerzéshez.

(képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymás után kapták ki a rendőrök a biztonsági övet nem használó autósokat – videó

Egymás után kapták ki a rendőrök a biztonsági övet nem használó autósokat – videó

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába