szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem is olyan régen a Fidesz még állami kitüntetést akart adni a Magyar Helsinki Bizottságnak és a Társaság a Szabadságjogokértnak (TASZ).

A 2002 és 2010 között, és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság – amelyet a Fidesz 2010-es választási győzelme után hoztak létre Gulyás Gergely vezetésével – még azt javasolta, munkájáért részesítsék állami elismerésben többek között a Magyar Helsinki Bizottságot és a TASZ-t.

Az albizottság e javaslatot tartalmazó jelentése – amelyre a Kettős Mérce hívta fel a figyelmet – ma is olvasható a Parlament.hu-n.

A testület akkor az emberi jogok érvényesülése területén szerzett érdemeikre tekintettel adott volna kitüntetést a két civil szervezetnek is.

Nemrég kiderült, hogy egy kormányzati javaslat szerint a jövőben a civil szervezetek vezetőinek is olyan vagyonnyilatkozatot kellene készíteniük, mint az országgyűlési képviselőknek és az államtitkároknak. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy "el kell takarítani" a Soros-birodalom "álciviljeit".

Helsinki Bizottság: "Rossz hírünk van Németh Szilárdnak"

A Magyar Helsinki Bizottság nem adja fel, és arra emlékezteti Németh Szilárdot, hogy mindenkinek joga van beleszólni a politikába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!