szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Momentum Mozgalom a budapesti olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-nek.

A szervezet Facebook-oldalán közzétett videó tanúsága szerint Fekete-Győr András elnök előbb a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. Eiffel Palace-ban bérelt irodájában próbálta leadni az adatigényléshez szükséges dokumentumokat. Ott nem járt sikerrel, továbbküldték a cég Ganz utcai ügyfélszolgálati irodájába.

Az új helyszínen már fogadták Fekete-Győrt, aki megtudta, hogy a közérdekű adatigénylések feldolgozására a Budapest 2024-nél már külön munkacsoportot is felállítottak.

A kisebb nehézséget jelentett, hogy a paksaméta átvételéről szóló elismervényt Fürjes Balázsnak, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelősének címezték, aki nem volt elérhető, de végül sikerült arra a papírra is aláírást szerezniük.

A momentumos elnök az összes, a zrt. megalakulása óta megkötött szerződést kikérte. Arra kíváncsiak, mire költi a cég a kandidáció előkészítésére neki juttatott 15 milliárd forint közpénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mizsur András Itthon

A Momentum tervei: márciusban párttá válnak, országot járnak

A hajrához közeledve újra felpörögni látszik az olimpiaellenes aláírásgyűjtés: kezd beérni a Momentum Mozgalom által kitalált önszerveződő társadalmi gyűjtés. A szervezet elnöke, Fekete-Győr András azt mondja: konzekvens kommunikációjuknak is köszönhetik, hogy a Mediánnál megjelentek a pártok versenyében. És országjárással akarják bővíteni támogatói körüket. A Momentum elnökéről készült portrénkat az e heti HVG-ben olvashatják.