szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A minisztérium nem tervez irodaházat venni, holott a RomNet már azt is tudni vélte, hogy ki tárgyal az Emmivel a túlárazott irodaházról.

A RomNet olyan információkhoz jutott, hogy a nemrég megmentett ORÖ – amelyben súlyos visszaélések voltak a Híd a munka világába program pénzeivel, összesen 1,6 milliárd forint értékben – által megvásárolt egyik irodaház a Naphegyen, a Gellérthegy utcában a kormány, közelebbről az Emmi tulajdonába fog kerülni. A lap még az árat is tudni véli: a minisztérium szerint is drágán, nettó 205 millióért vett épületet 270 millióért venné meg az Emmi, "Balog János elnök már tárgyalásokat folytat a tárcával az adásvétel mielőbbi lebonyolításáért".

Vagy a RomNet információi nem helyesek, vagy a kormány máshogy tervezi lebonyolítani az akciót, ugyanis az Emmi azt közölte a hvg.hu-val, hogy nem tervez ingatlant vásárolni.

Az ORÖ más cégek, intézmények felé is tartozik, írja a RomNet, a NAV pedig ismeretlen tettes ellen nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón úgy fogalmazott az ORÖ-ügyben, "tudom, vannak hibák, szabálytalanságok, adminisztratív nehézségek". De ha a sajtó folyamatosan ostrom alatt tartja az ORÖ-t és vezetését, az rombolja a romák felzárkóztatásának esélyeit. Szerinte a 4-es metró visszaélései jóval nagyobb kárt okoztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Ferenc pápát nagyon is foglalkoztatják a nők

Ferenc pápát nagyon is foglalkoztatják a nők