szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A házaspár szerint a két szerelő munkája nem ért tizenötezer forintot.

Emberrablással vádolja az ügyész azt a kisvárdai nőt és férfit, akik azért ejtettek foglyul két mosógépszerelőt, mert sokallták a javítási díjat – közölték hétfőn.

Tavaly karácsony előtt a kisvárdai házaspárnak elromlott a mosógépe, amit 15 ezer forintért javíttattak meg két szerelővel. 2017 januárjában a mosógép megint elromlott, ezért a feleség másnak is megmutatta azt, és ez az ember azt mondta neki, hogy a szerelők munkája nem ért 15 ezret.

Ezután a házaspár újra kihívta a két szerelőt, akik február 1-jén, este jelentek meg náluk. A nő beengedte a szakembereket a lakásba, majd a bejárati ajtót belülről bezárta. Az egyik szerelő hozzákezdett a javításhoz, míg társa a folyosón várakozott.

Megjelent a férj és annak barátja, majd a házigazda követelni kezdte a szerinte érdemtelenül eltett 15 ezer forintot.

A két szerelő nem akarta a pénzt visszaadni, kifogásokat kerestek, a férj erre többször megütötte ököllel az egyik szerelőt, és megöléssel is fenyegette őket. Végül kiengedték a lakásból az egyik szerelőt azzal, hogy a közeli bankautomatából vegyen fel nekik pénzt. Ő azonban értesítette a rendőröket, akik kiszabadították a társát is.

Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság börtönnel büntesse a házaspárt, és tiltsa el a közügyektől is őket. Ezért a bűncselekményekért 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben