szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gusztustalan kórházi vécéket mutatott be az RTL Klub Híradója egy nézőjük videója nyomán.

A felvétel beküldőjét felháborította, hogy a súlyos állapotú, műtött betegeknek a főváros egyik legjobb kórházában ilyen mosdóban kell elvégezniük a dolgukat.

A műsor stábja több budapesti kórházba is elment, hogy tesztelje a vécék állapotát, és talált is jó néhány finoman szólva is kifolgásolhatót: több helyen takarítatlan, büdös, az alapvető felszereltséggel – vécékefetartó, zár a fülke ajtaján, szappan, papír – sem rendelkező mellékhelyiségekben forgattak.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól azt szerette volna megtudni a csatorna, hogy miért néznek így ki a mosdók a kórházakban, és hogy mit terveznek tenni az állapotuk rendezése érdekében.

A fenntartó válaszában közölte: a hozzájuk tartozó száz intézményben több mint ezer mosdó van, és bár lehetnek kirívó esetek, az intézményvezetők törekednek az elvárható színvonal és a higiénia biztosítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!