szerző:
hvg.hu

Az Iránytű Intézet közvélemény-kutatása szerint a legkedveltebb politikus Karácsony Gergely lett, de más ellenzéki politikusok is jó helyeket értek el.

Karácsony Gergely zuglói polgármester, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lett a legnépszerűbb politikus a Jobbik-közeli Iránytű Intézet Magyar Nemzetnek készített felmérése szerint.

A felmérés szerint 57 pontos szimpátiaindexszel jelenleg a Karácsony ugyan a legkedveltebb politikus lett, de az ismertsége alacsony, a társadalom nagyjából fele tudta azonosítani őt.

Áder János köztársasági elnök így a második helyre szorult vissza, a százas listán 55 ponttal, bár őt tízből legalább kilenc ember ismeri. Ugyanennyi pontot kapott a listán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

A harmadik legnépszerűbb politikus viszont az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett lett 53 ponttal, őt ráadásul 69 százalék ismeri is.

Az LMP másik társelnöke, Hadházy Ákos 52, Tarlós István fideszes főpolgármester 47, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén 47, Juhász Péter Együtt-elnök 46, Navracsics Tibor uniós biztos pedig ugyancsak 46 pontot kapott a szimpátiaindexen.

Orbán Viktor miniszterelnök kedveltsége a kutatás szerint jelentősen, 6 ponttal csökkent, így jelenleg 46 ponton áll. Vona Gábor, a Jobbik elnöke ugyanakkor eszerint 4 pontot javított neki most 45 pontos lett a szimpátiaindexe. Az MSZP-t vezető Molnár Gyula ugyancsak növelni tudta népszerűségét, jelenleg 41 ponton áll.

A felmérés szerint a kormánypárti politikus népszerűsége mind csökkent, csak a Fidesz frakcióvezetőjévé választott Gulyás Gergely tudta növelni a szimpátiapontjait.

A legkevésbé szimpatikus politikus a felmérés szerint a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc, még úgy is, hogy valamennyit tudott javítani a megítélésén: a volt miniszterelnök jelenleg 31 ponttal a legutolsó a rangsorban. Nála csak egy picit népszerűbb a Fidesz-alelnök volt rezsibiztos Németh Szilárd 33 ponttal, illetve a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal 34 ponttal.

Botka László 37 ponton állt a felmérés idején, amely azonban még a visszalépése előtt készült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Lesz ma egy érdekes műsor a Spektrumon: a brit tudósok nem viccelnek – se a teával, se a tudománnyal

Lesz ma egy érdekes műsor a Spektrumon: a brit tudósok nem viccelnek – se a teával, se a tudománnyal

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

Ki lesz az új Morricone?

Ki lesz az új Morricone?

Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját

Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását