szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megvédte a Szeged-Csanádi Egyházmegye a hódmezővásárhelyi plébánost, aki a fideszes jelölt mellett kampányolt a templomban. A váci megyéspüspök másképp látja, szerinte politikai párt mellett elköteleződni hiba.

Ahogy korábban megírtuk, a hódmezővásárhelyi plébános, Németh László tartotta magát ahhoz, amit ígért: vasárnap kihirdette iránymutatását arra nézve, kit érdemes a híveknek támogatniuk a februári időközi polgármester-választáson. A volt alpolgármestert, a fideszes Hegedűs Zoltánt, aki ellen a függetlenként, de az ellenzéki pártok támogatásával Márki-Zay Péter indul.

Németh vasárnap a mise után valóban beszédet tartott, amelyben egyebek mellett arról beszélt, a hogy a II. világháború óta nem volt olyan jó dolga a magyar katolikus egyháznak, mint most. Azt is mondta, hogy a hívek ne Márki-Zayra voksoljanak.

Az RTL Klub Híradója megkérdezte az ügyről a váci megyéspüspököt és a Szeged-Csanádi Egyházmegyét is. Ellentétes válaszokat kapott.

Beer Miklós szerint egy papnak a napi pártpolitika fölött kell maradnia. A megyéspüspök úgy fogalmazott: "Amikor egy pap elkötelezi magát egy politikai párt mellett, akkor ezzel egy kicsit azt is jelzi, hogy ő csak annak a pártnak a szimpatizánsait tekinti híveinek. És ez nagyon nagy hiba."

Az egyházmegyétől, amely nem ítélte el a vásárhelyi plébánost, írásbeli választ kapott a csatorna. Ebben az állt: "Németh László nagyon fontos, az egész közösséget érintő, cáfolhatatlan tényeket közölt."

A riportban megjegyezték: az egyházmegye vezetője, Kiss-Rigó László jó kapcsolatot ápol fideszes politikusokkal és Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Olyan új előírás nehezíti a magyar szállodák életét, amelynek jelenleg, ha akarnának sem tudnak megfelelni

Olyan új előírás nehezíti a magyar szállodák életét, amelynek jelenleg, ha akarnának sem tudnak megfelelni

Díjat kapott Horvát Lili filmje Clevelandben is

Díjat kapott Horvát Lili filmje Clevelandben is