szerző:
hvg.hu

Kiléphetünk az ENSZ migrációs tárgyalássorozatából, ha a szervezet migrációbarát álláspontja lesz meghatározó a végső megállapodástervezetben. Sajtótájékoztatón áll elő a kormány a legújabb migrációellenes intézkedésével. Az ENSZ főtitkárának megnyilatkozása migrációs ügyben elfogadhatatlan – és kísértetiesen hasonlít a Soros-tervhez.

Szijjártó Péter ismerteti az új intézkedést, aki kifejezetten irigyli Lázár Jánost a Kormányinfóért és a sajtóval közös munkáért.

A kormány áttekintette a globális migrációs helyzetet az ENSZ-szel kapcsolatosan, a főtitkári nyilatkozat és a New York-i Deklaráció ellentétes Magyarország érdekével, álláspontjával, biztonsági érdekeivel.

Az ENSZ szerint a migráció pozitív és megállíthatatlan folyamat, a kormány ennek ellenkezőjét vallja. A migrációt meg kell állítani, erről kell beszélni.

Az ENSZ ösztönzi a befogadás megkönnyítését, a kormány szerint ez ösztönzi az útra kelőket és csökkenti az érintett befogadó/elzárkózó országok szuverenitását.

Szijjártó Péter az ENSZ-ben
©

Vissza kell szorítani a határsértések kriminalizálását, vallja az ENSZ, ez elfogadhatatlan Szijjártó szerint, mert a határ a nemzeti szuverenitás alapja.

A migrációhoz való jog nem emberi alapjog, az ENSZ pedig ezt sugallja, mondja Szijjártó. Az ENSZ nem törődik a kiváltó okok megoldásával, a kormány szerint ezzel kellene foglalkozni.

Ha nem változik az ENSZ álláspontja, és a február 5-én kiadott jelentéstervezet hasonló szellemű lesz, Magyarország kiszáll a migrációs tárgyalássorozatból. (Az USA már decemberben megtette ezt.)

Az ENSZ-ből nem lépünk ki. Szijjártó Péter elégedett Altusz Kristóf munkájával. Szijjártó szerint

a Soros-terv és az ENSZ koncepciója kísértetiesen hasonlít.

A kormány 2015 óta szisztematikusan számolja fel a menekültügyi kiskapukat, ezért is szüntették meg a Menedék Alapítvány állami támogatását, mondja Kovács Zoltán kormányszóvivő. Ám az ország minden önként vállalt kötelezettségét teljesíti, minden menekültügyi jogszabályt betart. (A Menedék Alapítvány csak elfogadott státuszú menekülteknek, oltalmazottaknak nyújt segítséget – a szerk.)

Szijjártó elismeri, az ENSZ által elfogadandó irányelvek az ENSZ tagjaként követendőek lennének, ezt nem akarja a kormány.

Kérdésre válaszolva Szijjártó beszél az ausztriai magyaroknak juttatott szociális juttatások csökkentéséről, úgy látja, ez ellentétes az EU-s jogszabályokkal, ha a magyarok ugyanúgy befizetik azokat a járulékokat és az adókat, amelyeket az osztrák munkavállalók.

 

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Hivatalos: jön a Kia Ceed Crossover

Hivatalos: jön a Kia Ceed Crossover

Deadpool így üdvözli, hogy a Disney bekebelezte a Foxot

Deadpool így üdvözli, hogy a Disney bekebelezte a Foxot

Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban

Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban

Lélektani határt léptek át a balatoni négyzetméterárak

Lélektani határt léptek át a balatoni négyzetméterárak

Merész manőver: robbantásra készülnek a japánok a száguldó aszteroidán

Merész manőver: robbantásra készülnek a japánok a száguldó aszteroidán

Merész finn tervek: az övék lesz a világ legokosabb autóútja

Merész finn tervek: az övék lesz a világ legokosabb autóútja