szerző:
hvg.hu

A hódmezővásárhelyi győztes szerint ez a siker receptje. Ott olyan szocialista jelölt indul, aki a Jobbik támogatását is bevállalta volna az MSZP-é mellett.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-ben arról beszélt, felvette a kapcsolatot a hódmezővásárhelyi MSZP-vel és a Jobbikkal, mert úgy látja, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal.

Az MSZP Rója Istvánt, a 22 év után leváltott iskolaigazgatót, a Jobbik Kiss Attilát, a megyei közgyűlés tagját indítja. Rója István korábban a HVG Portréjában arról beszélt, Jobbik-MSZP támogatással is elindult volna, függetlenként, és nem tartja magát szocialistának. Őt még Botka László választotta.

Márki-Zay azt mondta, ha sikerül összehozni az összefogást, akkor ő polgármesterként be fog állni a közös jelölt mögé. A polgármester szerint a kormányt csak úgy lehet leváltani, ha összefog a teljes ellenzék, a Jobbiktól az MSZP-ig.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!