szerző:
hvg.hu

Hiába Molnár Gyula messze a legesélyesebb kihívó Budapest 18. számú választókerületében, ami a XI. kerület egy részét, valamint a XXII. kerületet foglalja magába, még akkor sem tudja legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Közös Ország Mozgalom a fórumok után közvélemény-kutatást készít több csatatér körzetben, korábban a hvg.hu is beszámolt több körzetről (Varga Mihályt a fővárosban a DK, Pest megyében a Fidesz jelöltjét Szél Bernadett szorongathatja meg), az Index pedig a budapesti 18. számú körzetet ismerteti.

Kiderült, hogy messze Molnár Gyula a legesélyesebb ellenzéki, ám ha mindenki visszalépne a javára, akkor sem tudna nyerni, biztos befutó a Fidesz-jelölt Németh Zsolt. (Ám az igazsághoz hozzátartozik, az adatfelvétel időpontja még a hódmezővásárhelyi Fidesz-vereség előtt történt.)

Ha minden jelölt indul, így állnak:

  1. Németh Zsolt (Fidesz–KDNP) 42%
  2. Molnár Gyula (MSZP–Párbeszéd) 26%
  3. Staudt Gábor (Jobbik) 12%
  4. Hajdu Nóra (Együtt) 8%
  5. Pitz Dániel (LMP) 9%
  6. Orosz Anna (Momentum) 4%

2014-ben a Fidesz–KDNP nyert itt, 41,6 százalékos eredménnyel, a baloldali összefogás és Somfai Ágnes 36,9 százalékot ért el. Ha megtörténne a visszalépés Molnár javára, nem nyerne, az ellenzéki szavazatok nem adódnának össze a neve mellett, de szoros eredményt érne el, ha csak ő lenne és Németh, 43-57 lenne Németh javára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Évente mintegy 1,35 millióan halnak meg közúti balesetekben

Évente mintegy 1,35 millióan halnak meg közúti balesetekben

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

Magyarországon a második legnagyobb a menekültellenesség Európában

Magyarországon a második legnagyobb a menekültellenesség Európában

Teljesen érthetetlen ez a furgonos, aki nem hajlandó elengedni a mentőt – videó

Teljesen érthetetlen ez a furgonos, aki nem hajlandó elengedni a mentőt – videó

Fotón az Orbán mögött álló két állítólagos TEK-es

Fotón az Orbán mögött álló két állítólagos TEK-es

Két órát dolgozunk azért a pénzért, amiért Ausztriában egyet

Két órát dolgozunk azért a pénzért, amiért Ausztriában egyet