szerző:
hvg.hu

A miniszter szerint hazugságokkal próbálja az ellenzék lejáratni az egyre bonyolódó örökségügyben. A csengeri asszony szerinte "nagyon jól felépített történettel" csapta be.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Sajtótájékoztatót tartott Kósa Lajos tárca nélküli miniszter Érden a Modern Városok program keretében. Kósa az érdi fejlesztésekről beszélt. Nem biztos, hogy tökéletesen koncentrált a bejelentésekre: egyszer 40 hektár helyett 40 milliárd forintot mond. A sajtótájékoztatón folyamatosak voltak a bekiabálások, először lejátszották a Nem stróman az édesanyám című dalt a sajtótájékoztató elején, majd, amikor Kósa a 3 milliárdos támogatásról beszélt, valaki bekiabálta, hogy "3-at vagy 1300-at?" Szocialista és DK-s helyi képviselők lehettek a helyszíni élő videóközvetítések tanúsága szerint.

Kósát az újságírók az egyre bonyolódó ominózus 1340 milliárdos ügyről kérdezték, a 800 milliós édesanyjának juttatott ajándékról szóló közjegyzői iratról, illetve arról, hogy Kósa maga kereste-e meg az állítólagos milliárdos örökséggel rendelkező nőt, ki fizette a közjegyzői költséget, amely ilyen összegnél 50 millió forint fölött lehet, nem tartotta-e kockázatosnak az ügyletet, tett-e feljelentést és adott-e pénzt a nőnek – Kósa begyűjtötte a kérdéseket.

A politikus ezek után azt mondta: "Az üggyel kapcsolatosan annyit tudok mondani", hogy a rendőrség csalás gyanújával nyomoz, az asszony

"számos embert becsapott, engem is, egy nagyon jól felépített történettel",

az ellenzék most hazugságokkal próbálja lejáratni, ahogy ezt szokta, eddig minden választáson.

"A mai napon megteszem a feljelentést",

mondta Kósa. Ezután a politikus elment, a kérdések nagy többségére nem válaszolt.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!