szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ha most az országra ráengedik az iszlamizációt, akkor azt gondolom, hogy a magyar kereszténység soha nem fog tudni talpra állni" – ilyen és ehhez hasonló erős kijelentéseket tett a Hit Gyülekezete vezetője szokásos, vasárnapi összejövetelükön.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nyíltan propagálta az Orbán-kormány nézeteit Németh Sándor, a Hit Gyülekezete valamikor Fidesszel kritikus vezetője a vasárnapi összejövetelükön – derül ki a Vidám Vasárnap videójából, valamint a 444.hu összefoglalójából.

Németh Sándor a koreográfia szerint a Vidám Vasárnap szerkesztőségébe érkezett levelekre, SMS-ekre válaszolt, ekkor került szóba a gyülekezet és a kormány kapcsolata.

Az egyik levélíró, akiről nem tudni semmi konkrétumot, azért reklamált, mert a gyülekezetből sokan ott voltak a március 15-i békemeneten. „Mit keresnek az országtolvaj-diktátor utolsó csatlósai között? Maguk is bukni fognak vele együtt, aztán menekülhetnek az országból, már ha lesz erre idejük!” – állt a levélben, illetve Németh Sándor ezt olvasta fel. Az érintett rész a YouTube-os videóban 35 perc 50-től indul.

A gyülekezet vezetője úgy reagált: reméli, hogy a választás nem arról szól, hogy a veszteseknek menekülniük kell. Majd így folytatta: „Aki így gondolkodik, és ha ilyen pártok vannak, ilyenekre nem szabad szavazni!” Orbán Viktor március 15-i beszédében egyébként éppen azzal fenyegetőzött, hogy a választás után "elégtételt fognak venni".

Egy másik levélíró egy korábbi, balatonfüredi fórumra hivatkozik, ahol Németh Sándor azt mondta: szerinte egyedül Orbán Viktor alkalmas a miniszterelnöki posztra a jelenlegi jelöltek közül. „Önt nem zavarja, hogy naponta újabb és újabb korrupciós ügyek kerülnek napvilágra a Fidesszel kapcsolatosan? Erkölcsösnek tartja a korrupt politikusok támogatását?” – olvasta fel ezt a levelet vagy üzenetet Németh Sándor.  

A gyülekezet vezetője vállalta, hogy ezt mondta az érintett fórumon. Nagyon fontos, hogy Magyarország stabil ország legyen, ne legyen káosz és anarchia. Tisztában van azzal, hogy a „korrupcióval vannak gondok Magyarországon”, de állította: nem látja, hogy a korrupció most nagyobb lenne, mint az előző években.

Ezután így érvelt tovább: a korrupciót szerinte „meg lehet változtatni”, de van, amit nem. Például ilyen a „melegházasság engedélyezése” vagy a „menekültek befogadása”, amit Brüsszel ránk akar erőltetni. Az ellenzék Németh szerint egészen biztosan kapitulálna Brüsszel előtt, ami azt jelentené, hogy évente tízezer muszlim érkezne Magyarországra, ami egyben a kereszténység végét jelentené, és évente százmilliárd forintos költséggel járna – csapott át kemény kormánypropagandába a gyülekezeti vezető.

Németh Sándor állította: a korrupcióról lehet a „választás után is vitatkozni”, és lehet nyomást gyakorolni a politikusokra, lehet rajta változtatni. Főleg azért mert, mi nem vagyunk britek, hogy csak úgy kilépjünk az Európai Unióból – vágta rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!