szerző:
hvg.hu

A férfi azt állítja, nem adott engedélyt senkinek, hogy kilője az állatot.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Tovább dagad Semjén Zsolt svédországi vadászatának botránya: az üggyel foglalkozó legnagyobb svéd lapnál jelentkezett a lelőtt rénszarvas tulajdonosa, és azt mondta, senkinek nem adott engedélyt, hogy kilője az állatot. A svéd cikket szemléző 444.hu szerint Niklas Johansson azt mondja, az állat fülén lévő azonosítóból egyértelmű, hogy az ő állata volt. Körülbelül 300 példánya van, az állatok nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik. Azt nem tudja, mikor tűnhetett el a rénszarvas, amit Semjén lelőtt. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.

"Ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára és lelőni az egyik tehenét"

- mondta a férfi.

A vadászatról a Magyar Nemzet számolt be elsőként, mutatva egy fotót is, melyen a szarvastetem egy helikopterről lóg. A lap szerint Semjén is helikopterrel utazott, mire a miniszterelnök-helyettes közölte, "nem én helikopterezek, hanem a rénszarvas." Azt mondta, a vadászatra meghívást kapott, és azt nem kell szerepeltetnie vagyonnyilatkozatában. Ebben valószínűleg téved, a Transparency International szerint fel kellett volna tüntetni a tételt a vagyonnyilatkozatában, és még adózni is kellett volna utána. Az is kiderült, egy magyar szállodás, Farkas József fizette a vadászatot, akinek a neve igen ismerősen cseng: a hozzá köthető cég adott el újként egy 20 éves amerikai szakkönyvfordítást a Türr István Képző- és Kutatóintézet pályázatán.

Számítások szerint Semjén vadászata több millióba kerülhetett. Arról már korábban is írtak, hogy Semjén vadászata illegális lehetett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

És akkor Orbán Viktor nem a Fundamentával költözik a Várba

És akkor Orbán Viktor nem a Fundamentával költözik a Várba

Tolatóradar: 500 millió forintnyi Maybachba botlottunk egy pesti tisztáson

Tolatóradar: 500 millió forintnyi Maybachba botlottunk egy pesti tisztáson

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény