szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem szeretnének mártírok lenni, de nem mennének tovább azon az úton, amin a Mészáros-lap elindult.

A hírek szerint az utóbbi idők migránsozós és cigányozós cikkei miatt mondott fel a Dunántúli Napló két munkatársa. A jelenség nem teljesen új, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó laptól korábban is távoztak újságírók, legfőbbképen akkor, amikor a felcsúti milliárdos lett a tulajdonos. A korábbi főszerkesztőből például kolbászárus lett Pécsen, néhányan pedig megalapították a szabadpecs.hu portált.

Az utóbbi időben a lap internetes híroldalán, a bama.hu-n, a kormányközeli sajtótermékekhez hasonlóan megszaporodtak azok a tartalmak, amelyekben Vona Gábor muszlim kötődését firtatják, hivatkozás nélküli migránsozást folytatnak, és nyílt rasszista üzenettel operálnak. A migránsokkal foglalkozó írásokat talán nem kell megmagyarázni, a cigányozás pedig Pécsen azért lett a kormánypártokat támogató sajtótermékek témája, mert a több baloldali párt által támogatott képviselőjelölt, Mellár Tamás az atv-nek azt nyilatkozta, szélesítené a városban elérhető bérlakások körét, hogy azzal enyhítse a szegény negyedekben lakók lakhatási válságát.

©

Úgy tudjuk, a két újságíró közül az egyikük már aláírta a felmondását, a másikat két hét "pihenésre", azaz egyelőre szabadságra küldték, remélve, hogy a választás után visszatér. Beszámolók szerint mindketten a kampányban tapasztalható nyomás miatt távoznak, egyikük pedig megtagadta egy migránsozós cikk megírását.

©

Elértük a két újságírót is, ám azt mondták, még zajlik a tárgyalás a távozásuk feltételeiről, addig pedig nem áll módukban információkat adni a részletekről. Egyikük annyit mondott, nem szeretne mártír, vagy példakép lenni, ő azért és addig írt újságot, amíg azt érezte, hogy az előre viszi a világot. Másikuk szerint az az út, amire a Mediaworks vidéki lapjai ráléptek, csak egy felé vezethet, azon pedig ő nem szeretne végigmenni. Egyikük sem tudja még, mihez kezd a felmondás után, ám abban biztosak, hogy 15 illetve 20 év után elhagyják a médiát.

Beszéltünk a Dunántúli Naplót és a bama.hu-t főszerkesztő Fülöp Zoltánnal is, de nem kívánta kommentálni az értesülésünket.

Néhány hete pedig Pécsen jártunk, ahol a migránsok helyett egészen másmilyen problémákat találtunk:

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Világító hűtőrácsot kapott a 3-as BMW

Világító hűtőrácsot kapott a 3-as BMW

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot