szerző:
hvg.hu

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Öt nappal az országgyűlési választás után rendhagyó videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-oldalán: a másfélperces kisfilmben a miniszterelnök kampánykörútjának vicces vagy annak gondolt pillanatait szedte csokorba a kampánystáb.

A legjobb jelentetet igazán nehéz kiválasztani: a hvg.hu szerkesztőségében legtöbben arra a néhány kockára szavaztak, amelyen Orbán Viktor vicceskedve felelősségre vonja az épp a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának szerepében tisztelgő, talárba öltözött Patyi Andrást - mellesleg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét - amiért büntetést rótt ki rá egyik plakátja miatt az NVB, a testület elnöke pedig pironkodva-szégyenkezve magyarázkodik: "Igazán, sajnálom, miniszterelnök úr."

De nagy sikere volt annak a jelenetnek is, amelyen a világszínvonalúként elhíresült határbódé aljában Orbán Viktor azon humorizál, hogy "ez a magasles igazából a Semjénnek való".

A videó alatti hozzászólásokban a jelek szerint az a rész vitte a prímet, amikor  a kisbuszába utasként Pintér Sándor mellé beszálló Orbán Viktor a biztonsági övet méregetve azt kérdezi a belügyminisztertől: "Ezt tényleg be kell csatolni? Benne van a Kreszben?". A mindig hidegvérű miniszter természetesen most sem zökken ki nyugalmából: "Benne."

A videó egyik részletén egy otthonában felkeresett idősebb fideszes konkrétan beszól a miniszterelnöknek: "Mikor a televízióban láttuk, Miniszterelnök úr, egy kicsit karcsúbb volt...".

Orbán Viktor válaszát nem spoilerezzük le, tényleg nézzék meg a videót, érdemes.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!