szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Öt nappal az országgyűlési választás után rendhagyó videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-oldalán: a másfélperces kisfilmben a miniszterelnök kampánykörútjának vicces vagy annak gondolt pillanatait szedte csokorba a kampánystáb.

A legjobb jelentetet igazán nehéz kiválasztani: a hvg.hu szerkesztőségében legtöbben arra a néhány kockára szavaztak, amelyen Orbán Viktor vicceskedve felelősségre vonja az épp a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának szerepében tisztelgő, talárba öltözött Patyi Andrást - mellesleg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét - amiért büntetést rótt ki rá egyik plakátja miatt az NVB, a testület elnöke pedig pironkodva-szégyenkezve magyarázkodik: "Igazán, sajnálom, miniszterelnök úr."

De nagy sikere volt annak a jelenetnek is, amelyen a világszínvonalúként elhíresült határbódé aljában Orbán Viktor azon humorizál, hogy "ez a magasles igazából a Semjénnek való".

A videó alatti hozzászólásokban a jelek szerint az a rész vitte a prímet, amikor  a kisbuszába utasként Pintér Sándor mellé beszálló Orbán Viktor a biztonsági övet méregetve azt kérdezi a belügyminisztertől: "Ezt tényleg be kell csatolni? Benne van a Kreszben?". A mindig hidegvérű miniszter természetesen most sem zökken ki nyugalmából: "Benne."

A videó egyik részletén egy otthonában felkeresett idősebb fideszes konkrétan beszól a miniszterelnöknek: "Mikor a televízióban láttuk, Miniszterelnök úr, egy kicsit karcsúbb volt...".

Orbán Viktor válaszát nem spoilerezzük le, tényleg nézzék meg a videót, érdemes.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Új mobilgyártó tör be Európába

Új mobilgyártó tör be Európába

Nem kezdett el befagyni a sarkvidék, ez extrém telet hozhat Magyarországon is

Nem kezdett el befagyni a sarkvidék, ez extrém telet hozhat Magyarországon is