szerző:
hvg.hu

Nem tud arról, hogy kormányzati támadás alatt állna, folyamatosan szállítják a filmes dicsőséget Magyarországnak. A kormánypárti sajtóban megjelenő írásokat butaságnak tartja.

Andy Vajna kérdésre válaszolva azzal kezdte az Index interjújában, hogy nemrég találkozott Orbán Viktorral, néha összejárnak, a kormányfő látta a Kincsem c. filmet, nézi is a filmeket, de nagyon el van foglalva Brüsszellel, nem hiszi, hogy van ideje moziba járni. Nem tud arról, hogy kormányzati támadás alatt állna, épp ellenkezőleg:

állandóan hozzuk a dicsőségeket az országnak, kinevezésem óta a magyar filmek több mint 300 nemzetközi díjat zsebeltek be.

Nem ő, a szakma, ő csak az irányt szabja. Neme Jeles László új filmjéről, a Napszálltáról azt mondta, no comment. „Vannak dolgok, amik jobban tetszenek, vannak, amik nem úgy sikerülnek, ahogy az ember elgondolja. De egy Oscar-nyertes rendező következő filmjének megadtuk az esélyt.” Ugyanis ezt jelölték hazánkból Oscar-díjra.

Visszatérve a támadásokra, úgy fogalmazott, „lehetsz akármilyen népszerű, az emberek egy része szeret, a másik meg utál”. Értelmetlen butaságoknak írnak róla a kormányzati sajtóban szerinte, ha valaki belenézne a szakmába, nem írna ilyeneket. „Én még sohasem kaptam olyan visszajelzést, hogy rossz irányba megyünk a filmekkel, változtassunk, se a kormánytól, sem a miniszterelnök úrtól” – mondta.

A történelmi filmekkel kapcsolatban azt mondta, a kormánytól nem jött nyomás, hogy legyenek ilyen filmek, arra pedig nem számított, hogy a Hunyadi-filmet ennyien kritizálják majd. Trianon-film pedig lesz, amint „bead valaki egy történetet, ami megállja a helyét a filmvásznon”.

Kormánybiztosként nem vesz fel fizetést, erre azt mondta, hogy azért, mert szeretetből csinálja.

Arnold Schwarzeneggernek van egy terve a sikerhez, ami hat pontból áll, ennek az az utolsó pontja, hogy „you have to give back”: valamit vissza is kell adni. Ez az én magyar küldetésem, ez a visszaadásról szól, és nem a pénzkeresésről.

Feleségéről, Vajna Tímeáról azt mondta, valamint az ő Instagram-posztjairól, hogy ez az ő hobbija, nem szól bele, mit tesz ki, teljesen szabad keze van. Volt, hogy ilyen posztok alapján támadták Orbánt, erről Vajna azt mondta: „nagyon szomorú, ha a parlamentben Vajna Timi posztjával kell foglalkozni”. A történet arról szólt a Házban, hogy Vajna felesége magángéppel vitte Los Angelesbe a macskáját.

Korábban az életemben megteremtettem az anyagi lehetőséget arra, hogy annyit utazzak a világban, amennyit akarok. Így aztán Timivel mi sokat is utazunk. Többször előfordul, hogy Timi privát géppel megy Los Angelesbe, ez nem az első eset volt. Az pedig, hogy a kedvenc állatát elvitte magával, mert ki kellett operálni a veséjét, annyira rosszul volt, nem az ő ötlete volt. Meggyőztem, hogy vigye Los Angelesbe, hátha ott tudnak segíteni rajta. A kedvenc állatáról van szó, de az nem igaz, hogy külön a macskát utaztatjuk privát repülőgépen.

A Lapcomot megvette tőle a Mediaworks, de azt nem árulta el, mennyit kapott. Tudta, hogy készül egy kormányzati médiaholding, de a részletekkel nem volt tisztában. „Amikor befektettem a médiába, úgy gondoltam, hogy a rádiónak, a televíziónak és a lapoknak egymást támogatva kell működniük. Egy évig ezt is csináltuk, de elég nehéznek bizonyult mindenkit egy vágányra terelni. A lapok eladott példányszáma pedig közben egyre csökkent. A Borsé még nem is annyira, mint például a Blikké, de csökkent. És amikor megkaptam az ajánlatot a Mediaworkstől, gondoltam: miért ne?”

Hallani, a TV2-nek nem is ő, hanem Mészáros Lőrinc a tulajdonosa, ezeket ő is hallja, de a tévét ő irányítja, és ez így is marad. De neki nincs problémája Mészáros Lőrinccel. Jóban van Rogán Antallal is, feleségeik is jóban vannak, de állítja, politikáról nem beszélnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Megölt lengyel politikus: a helyszínt biztosító cég főnökét is letartóztatták

Megölt lengyel politikus: a helyszínt biztosító cég főnökét is letartóztatták

A Google csinált egy kvízt, amellyel megtanulhatja, hogyan kell kiszúrni az adathalász e-maileket

A Google csinált egy kvízt, amellyel megtanulhatja, hogyan kell kiszúrni az adathalász e-maileket

Momentum: "Várjuk a Fidesz hasonlóan részletes kampányelszámolását"

Momentum: "Várjuk a Fidesz hasonlóan részletes kampányelszámolását"