szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy férfi elmondása szerint már megkapta volna a vágyott állást, de végül azzal utasították el, hogy kitette a Facebook-profiljára az O1G-emblémát.

Az RTL Klub Híradójának egy férfi azt mesélte, hogy kormányellenes Facebook-posztjai miatt nem vették fel egy céghez dolgozni. A futárként dolgozó Szabó András azt mesélte a csatornának, hogy egy rágcsálóirtással foglalkozó céghez jelentkezett, az állásinterjúja is jól sikerült, sőt, a cégvezető fel is hívta, hogy őt választották ki a munkára, de utána hirtelen már nem hívták.

Amikor rákérdezett, akkor a cégvezető azt mondta neki, hogy "valaki felhívta", hogy a facebookos posztjai miatt ne alkalmazza Szabót. A férfi fel is vette a beszélgetést, amelynek során a cégvezető azt mondta neki, hogy mivel ki van téve a Facebook-profiljára az O1G-embléma,

úgyhogy mondták, hogy szó sem lehet róla, hogy veled dolgozzak együtt.

Arról, hogy ki hívta fel, a cégvezető csak annyit mondott, hogy ezek diszkrét dolgok, ezért nem mondhatja el.

Az RTL Klubnak a vállalkozó azt állította, hogy azért nem vették fel a férfit, mert időközben betöltötték az állást.

A csatorna hozzáteszi, az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint egyébként politikai nézetek miatt nem érhet senkit hátrányos megkülönböztetés, a hatóságnál kezdeményezés eljárás esetén akár 6 millió forintos bírságot is kiszabhatnak, de Szabó András még nem döntötte el, hogy vállalja-e a pereskedést

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve