szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrákok úgy számolnak, az ezzel járó költségeket nem lehet kitermelni.

Itthon rohamtempóban épül az új Puskás Stadion, csak néhány ezzel kapcsolatos hír a közelmúltból:

November 15-re készül el a tervek szerint, a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseit már itt rendezik meg.

Közben Bécsben úgy döntöttek, nem építenek fel egy új futballarénát, mivel úgy számolnak, az ezzel járó költségeket nem lehet kitermelni. A Népszava idézi a Kurier című napilapot, ott az osztrák főváros sporttanácsosa, a szociáldemokrata Peter Hacker azt mondta:

Nem épül új nemzeti stadion Bécsben.

Több éves vita végére került ezzel pont, ugyanis az osztrák labdarúgó-szövetség szorgalmazta, hogy vagy korszerűsítsék az ország legnagyobb focipályáját, a Práterben lévő, 50865 férőhelyes Ernst Happel Stadiont vagy építsenek egy új, nagyobb arénát. A szövetség tavaly még támogatást kapott a beruházáshoz Heinz-Christian Strache alkancellártól, aki sportminiszteri minőségében hangoztatta, hogy a bécsi világvárosnak szüksége van egy új népstadionra. Strache azóta megbukott, s most a sportlétesítmény ötlete vele tűnik el a süllyesztőben.

Hacker szerint 300-400 millió euróba (96-128 milliárd forint) kerülne egy olyan stadion, ahol európai kupadöntőket lehetne rendezni. A stadion élettartama számítása szerint 50 év lenne, ennyi idő alatt 5 kupadöntőt rendezhetnének benne. „Öt meccsre ilyen irtóztató összeg? Akkor inkább televízión nézzük a küzdelmet, s a pénzt tömegsportra és a gyerekeink sportolására fordítjuk. Igazán kiterjedt tömegsport nélkül nincs élsport” – fogalmazott. De nem zárkózott el a meglévő aréna fejlesztésétől. Úgy stadion azonban nem lesz.

Ha már stadionok, mindenképp olvassák el ezt a cikkünket:

Stadionavatás Szegeden: 14 milliárdból ugrik a püspök fekete párduca

Kiemelt képünkön az épülő Puskás. Nem Bécs, Budapest. Kép: Máté Péter / HVG

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója