szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A stadion ugyan nem drágult 2017 után, de további 11 milliárdot költenek el a környezetére.

2011-ben jelentették be a Népstadion helyén egy új Puskás Ferenc Stadion építését, akkor pedig arról volt szó, hogy 45 milliárd forintba fog kerülni és 40 ezer fős lesz, végül 2017-ben egy 67 ezer fős stadionra módosították a terveket és nettó 150 milliárd forintra a költségvetést.

Fürjes Balázs áprilisban az RTL Klubnak azt mondta, úgy látja, a novemberre tervezett átadásig már nem fog drágulni a stadion. Mint az RTL Klub összeállításából kiderül, bár a stadion maga valóban nem drágult, de a környezetének megújítására további 2 milliárd 426 millió forintot iányzott elő már a jövő évi költségvetés is, és ebben elvileg benne lett volna a jövő évi foci Eb-hez szükséges létesítmények költsége is.

Ez a keret azonban nem volt elég és júliusban ezt az összeget további 8 milliárd 719 millióval emelték meg, így a négy budapesti mérkőzés megrendezéséhez szükséges tervezési és kivitelezési munkákra összesen 11,1 milliárd forintot költ a kormány a stadion 150 milliárdján felül.

A pénzből korábbi hírek szerint út, járda és parkoló készül, felújítják a szoborparkot, de lesz csatornázás, vízvezeték-éptés, térkövezés és növénytelepítés is, magyarul a stadion környezetét rakják belőle rendbe.

A kormány nem részletezte, ogy mire költik el a pénzt, de a kivitelező már idén elkölthet belőle 2 milliárd 359 milliót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben