szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tarlós azt mondta, ha a bíráló bizottság mégis elfogadná a jelenlegi ajánlatok valamelyikét, ő akkor is vétózni fog.

Árfelülvizsgálatot rendelnek el első lépésként a Lánchíd és környékének felújítására benyújtott ajánlatoknál - közölte Tarlós István főpolgármester kedden a HírTv Magyarország élőben című műsorában.

Tarlós azt is elmondta, a híd állapotának az ellenőrzését heti egyre növelték, valamint főpolgármesteri utasítására a Budapesti Közlekedési Központ soron kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról. 

Tarlós emlékeztetett rá, 2018-ban kétszer kellett visszaadatnia a 3-as metró déli szakaszának felújítására beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható magas árak voltak bennük. Elmondása szerint most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is,

úgy tűnik, hogy a beadott ajánlatokban szereplő árak sem támaszthatók alá

- közölte a főpolgármester, aki szerint nem valószínű, hogy a bíráló bizottság elfogadja, de ha mégis, akkor - mint kijelentette - azonnal megvétózza.

Tarlós István kiemelte, a felújítás nem marad el, túl sok csúszást nem okoz az ajánlatok visszaadása, továbbá "nem kell aggódni attól se, hogy ezek az árak meghallgatásra találnak". Az is lehetséges, hogy tárgyalásos tenderek lesznek - jegyezte meg. Tarlós István úgy fogalmazott: "nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk, ezeket az árakat pedig el lehet felejteni".

Kérdésre válaszolva Tarlós István hangsúlyozta: Budapestnek nincs működési hitele, fizetési nehézsége.

A főpolgármestert a műsorban kérdezték Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt múlt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételéről is. Tarlós István arra reagálva, hogy az érintettek szerint több elnökségi ülésen történt a lehallgatás, azt vetette fel: akkor ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd "egyebet se csinál az elnökségi ülésein, mint pocskondiázza, szidalmazza, bűnözőnek nevezi a nála lényegesen nagyobb, őt támogató pártokat?" "Ebből minimum az a következtetés levonandó (...), hogy ennek az úgynevezett teljes ellenzéki összefogásnak (...) a hitelessége ebben a pillanatban véget ért" - fogalmazott Tarlós István.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Így juthat Brüsszel segítségével ötmillió adag koronavírus-vakcinához Magyarország

Így juthat Brüsszel segítségével ötmillió adag koronavírus-vakcinához Magyarország