szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Párbeszéd elnökségi tagjai felismerték a beszélgetéseket, kiderült az is, hogy a hangfelvételen Szabó Tímea gyereke hallható. A Párbeszéd társelnöke szerint ez az elmúlt időszak legnagyobb politikai botránya.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában
Szabó Tímea
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke
Mi van a kazettán?
címmel rendkívüli sajtótájékoztatót tart a csütörtökön nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban.
Helyszín:
a Képviselői Irodaház bejárata előtt
(Budapest, V. Széchenyi rakpart 19.)

Javában zajlik az önkormányzati kampány, és ahogy egyre közelebb kerülünk október 13-hoz, úgy látszik egyértelműen, hogy süllyed le a fidesz egyre mélyebbre. látjuk, hogy karéácsony gergelyt paparazzók követik, hogy megpróbálják megzavarni a fellépéseit, tegnap jelezte, hogy egyértelműen követte őt egy fotós, összevágott, manipulált hangfelvételekkel próbálják lejératni az ellenzéket. a minap napvilágot látott egy eltorzított, és manpiulált hangfelvétel, ennek a fidesz résézőrl azvolt a célja,h ogy megyengyítse karácsony kampányát és megrendítse az ellenzéki egységet, ami az elúlt hónapokban kialakult. ewgyértelmű, hogy a fidesz és tarlós istván retteg, hiszen az elmúlt hetek összes mérések azt mutatta, hogy karácsony fej fej mellett áll tarlóssal szemben, komoly esélye van mnegnyerni a választást. van egy rossz hírünk a számukra, az ellenzéki egység még osha nem volt annyira erős, mint most, soha nem álltunk még egüytt erősen annyira karácsony mögött, mint most. de úgy látszik, hogy ennek a manipulált hangfelvételnek köszönhetően egy új fejezet nyílt, ahogy elemeztük ennek a hangfelvételt, többen, többször meghallgattuk, úgy ismerték fel a párbeszéd elnökségének a tagjai, hogy hol és mikor készült a felvétel. felismerték,h ogy ez a felvétel a párbeszéd elnökségi ülésein készültek. azt gyanítjuk, hogy nem egy elnökségi ülés hanganyagát vágták össze, hanem többől. arra alapozzuk ezt az állításunka,t hogy tufjuk,h ogy  mik hangzottak el ezeken az üléseken, nem vaguynk james bondok, de ahogy megpróbáltuk letisztítani a felvételeket, felismertük a kérdezőket, és nem utolsósorban hallatszik egy gyerekhang, aki nem más, mint az én gyerekem. mivel pici, rendszeres látogatója ezeknek az elnökségi üléseknek. úgy tűnik, hogy valaki, agy valakik rendszeresen hallgatják a párbeszéd üléseit, ezt rögzítik és visszaélésszerűen nyilvánosságra hozzák. a mai napon feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen, tiltott adatszerzés bűncselekménye miatt. ezt a btk alapesetben 3 év szabadságvesztéssel büntetni, súlyosabb esetekben jelentős érdeksérelmet okozva öt évig terjedő börtönnel is sújtható. nemt udjuk, hogy kik követték el a bűncselekményt, annak kiderítése a nyomozóhatóságok feladata. politikusként csak azt tudjuk, hogy kinek áll érdekében rögzíteni ezt: ez pedig a fidesz. a leghatározottabban felszólítjuk a hatóságokat, hogy nyomozzák ki, hogyan történhetett meg ez a felvétel, nyomozzák ki, hogy ezek az elnökségi ülések, itt, a képviselői irodaházban történtek, ahol ogy képviselők dolgoznak, és ami nemzetbiztonságilag egy védett intézet. hogyan fordulhat elő, hogy ennek a hanganyagát vbárki rögzíti és ez nyilvánosságra kerül? mi, a párbeszéd elnökségével és képviselőjelöltjeivel készen állunk arra, hogy minden, a birtokunkban lévő tudást megosszuk a hatóságokkal, és minden kérdésre megadjuk a váalszt, ami segíti az ő munkájukat. ilyen eszközöket az ellenzéknek nem áll érdekében bevetni.

 


A Párbeszéd elnöksége rájött, hol rögzítették a csütörtökön nyilvánosságot kapott hangfelvételeket - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

Azt mondta, az elnökség tagjai végighallgatták a felvételeket, egymástól függetlenül arra jutottak, a beszélgetéseket a Képviselői Irodaházban tartott elnökségi üléseket vehették fel, abból készült a "manipulatív" hangfelvétel.

"Azt gyanítjuk, hogy nem egy elnökségi ülés hanganyagát vágták össze, hanem több ülését. Arra alapozzuk ezt az állításunkat, hogy tudjuk, mik hangzottak el ezeken az üléseken. Felismertük a kérdezőket, és nem utolsósorban hallatszik egy gyerekhang, aki nem más, mint az én gyerekem. Mivel pici, rendszeres látogatója ezeknek az üléseknek.

Úgy tűnik, hogy valaki, vagy valakik a nemzetbiztonsági védelem alatt álló Képviselői Irodaházban rendszeresen hallgatják a Párbeszéd üléseit, ezt rögzítik és visszaélésszerűen nyilvánosságra hozzák.

A mai napon feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen, tiltott adatszerzés bűncselekménye miatt. Nem tudjuk, hogy kik követték el a bűncselekményt, annak kiderítése a nyomozóhatóságok feladata. Politikusként csak azt tudjuk, hogy kinek áll érdekében rögzíteni ezt: ez pedig a Fidesz" - mondta Szabó Tímea. A társelnök szerint ez az elmúlt időszak legnagyobb politikai botránya, a tiltott adatszerzés 3-5 évig terjedő börtönnel büntethető.

A hvg.hu riportere többször is rákérdezett arra, hogy elég célzottnak tűntek a Karácsonynak feltett kérdések, amit Szabó konkrétan nem kommentált, azt mondta, kizártnak tartja, hogy közülük szivárogtatott volna valaki, hiszen ez nem érdeke a pártnak, ezt a vallomást hazugságvizsgálóval is vállalják. Ha mégis ennek ellenkezője derül ki, a legszigorúbban járnak el.
Azt nem tudja, milyen módszerrel vehették fel a beszélgetéseket, poloskával hallgatták-e le őket vagy esetleg telefonnal rögzítették az elhangzottakat. Üléseztek bizottsági tárgyalóban is, azt a helyiséget nem tudják átvizsgálni - mondta Szabó, hozzátéve, hogy ők maguk hangfelvételt nem készítenek az ülésekről, csak jegyzőkönyveket.

Szabó Tímea beszélt arról is, ahogy közeledik a választás időpontja, úgy süllyed a Fidesz egyre mélyebbre.

Látjuk, hogy Karácsony Gergelyt paparazzók követik, hogy megpróbálják megzavarni a fellépéseit, összevágott, manipulált hangfelvételekkel próbálják lejáratni az ellenzéket és gyengíteni az ellenzéki egységet.

Szabó Tímea szerint ilyen eszközöket az ellenzéknek nem áll érdekében bevetni, úgy véli, egyértelmű, hogy a Fidesz és Tarlós István retteg, hiszen az elmúlt hetek összes mérések azt mutatta, hogy Karácsony fej-fej mellett áll Tarlóssal szemben, és komoly esélye van megnyerni a választást. "Van egy rossz hírünk a számukra, az ellenzéki egység még soha nem volt annyira erős, mint most, soha nem álltunk még együtt, ennyire erősen Karácsony mögött, mint most."

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Kutatók szerint legalább 20 millió embernek a társas távolságtartás menti meg az életét

Kutatók szerint legalább 20 millió embernek a társas távolságtartás menti meg az életét

Életre szóló leckét kapott a vasúti átjáróban egy türelmetlen biciklis – videó

Életre szóló leckét kapott a vasúti átjáróban egy türelmetlen biciklis – videó

Letaszították a trónról a VW Golfot, ezek most a legkelendőbb új autók Európában

Letaszították a trónról a VW Golfot, ezek most a legkelendőbb új autók Európában