szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy településen száznál is kevesebb voksnyi különbség is elég volt a győzelemhez.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A Valasztas.hu-n részletes lista található arról, hogy hol volt a legkisebb különbség az első és második helyezett jelöltek között a polgármester-választásokon.

Jászberényben mindössze 14 szavazat döntött Buda Lóránt (nyitóképünkön), a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje javára – ennyivel a Fidesz-KDNP színeiben induló Szabó Tamás előtt.

Diósdon Spáth Géza (Diósdiak a Városért Egyesület) 21 vokssal kapott csak többet, mint Albitz Gábor (Fidesz-KDNP), Tolnán pedig 45 szavazattal nyert a kormánypárti Appelshoffer Ágnes Balogh Zoltán független jelölt előtt.

Körmenden is a kormánypárti színekben induló jelölt előzött meg független képviselőt, Bebes István 90 vokssal gyűjtött többet, mint Patonay Imre.

Másutt száznál is több szavazat kellett a győzelemhez, a részletes listát itt tekintheti meg.

Tizenkét településen egyetlen szavazatnyi különbség sem volt az első és a második helyezett között, ott nem is tudtak még polgármestert választani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már háromdimenziós képen is látni, hol szállt le a Marsra a Perseverance

Már háromdimenziós képen is látni, hol szállt le a Marsra a Perseverance

Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum