szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Változások jönnek a járványügyi eljárásrendben Kásler Miklós utasítása szerint.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Új utasítást adott ki Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a járványügyi eljárásrendről – írta a 24.hu. A portál szerint a kórházaknak az ágyaik 10 helyett már 20 százalékát kell a koronavírusos betegek számára fenntartani.

A miniszter azt is utasításba adta, hogy a 200 fősnél nagyobb idősotthonok biztosítsák a gépi lélegeztetés feltételeit. Ez azért lehet problémás, mert ezekben az intézményekben nagyrészt nem szakápolók dolgoznak.

Az apás szüléseket továbbra is engedélyezik, akkor is, ha egyébként a kórházba nem mehetne be látogató.

Arról is rendelkezett a miniszter, hogy koronavírussal fertőzött vagy fertőzésgyanús beteget nem vihetnek az Országos Kardiológiai Intézetbe, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, az Országos Onkológiai Intézetbe, gyerekkórházakba, pszichiátriára, szülészetre, geriátriai egységbe, sem diabéteszeseket, immunhiányosokat vagy fogyatékkal élőket ellátó egységbe.

Frissítés: a minisztérium közleményt adott ki, amelyben arról írnak, Kásler csak a már meglévő járványügyi előírásokat foglalta össze. "A magyar egészségügy képes a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására, és valamennyi beteg gyógyítására" - írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

Nápolyt megrengette Maradona halála - galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála - galéria

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el