szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányfő hétfőn még találkozott az azóta koronavírus-fertőzöttként regisztrált Vidnyánszky Attilával.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Ahogy megírtuk, információink szerint ott volt Orbán Viktor a Nemzeti Kulturális Tanács hétfői ülésén, amelyen részt vett Vidnyánszky Attila is. Úgy tudjuk, hogy a miniszterelnök és a Nemzeti Színház igazgatója külön is tárgyalt a megbeszélésen.

Kedden a színház közleményben tudatta, hogy Vidnyánszkynak pozitív lett a koronavírustesztje, az állapota kielégítő, otthonában pihen.

Kerestük a Miniszterelnöki Sajtóirodát, a Magyar Művészeti Akadémiát – aminek elnöke tagja a Nemzeti Kulturális Tanácsnak –, valamint Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét az ügyben. Utóbbitól azt kérdeztük, hogy a hétfői találkozó után szükség volt-e a miniszterelnök tesztelésére, és ha igen, megvan-e annak eredménye.

Havasi nem sokkal este tíz óra előtt azt írta:

A miniszterelnök programjait minden esetben az aktuális járványügyi előírások maradéktalan betartásával szervezzük meg és bonyolítjuk le.”

Orbán Viktor kedden találkozott David B. Cornsteinnel, az Amerikai Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetével, vele közösen leplezték le George H. W. Bush korábbi amerikai elnök szobrát a Szabadság téren.

Orbán a gyengébb felfogásúaknak is üzent a Bush-szobor avatásán

A miniszterelnök szerint Amerika a szabadság földje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk