szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz akkor kommunikál jól, amikor kézben tudja tartani az ügyet, amiről szó van, a járvány kommunikációját nem gondolták ki jól, nagy kérdés, hogy a gazdasági válságért a kormányt vagy a járványt hibáztatják majd többen – véli Török Gábor.

A járvány kommunikációját, például azt, hogy a halálozások számához kell mérni a védekezés eredményességét, nem gondolta ki jól a kormány – mondta Török Gábor a Népszavának adott interjújában. A politológus szerint a Fidesz „mindig akkor tudott jól kommunikálni, amikor magát az ügyet is jól kézben tudta tartani – legyen szó a rezsiről, Brüsszelről, a migránsokról. A vírus nem egy ilyen ellenfél, a korábbi technikák pedig láthatóan nem sikeresek”.

Arra a kérdésre, hogy kezdhet-e aggódni Orbán Viktor, azt válaszolta:

„Az finom kifejezés, hogy kezdhet, a Fidesznek már most is van oka az aggodalomra”.

Az elmúlt évtizedben minél jobbnak érezték az emberek a gazdaság helyzetét, annál népszerűbb volt a kormány. Most a fogyasztói bizalmi index esik, a kérdés az, hogy a kormányt vagy a világjárványt hibáztatják-e ezért többen – magyarázta.

Az EU-s jogállami mechanizmus tárgyalásait úgy értékelte: „Orbán Viktor szempontjából veszélyhelyzet állt elő az európai politikában, ezt pedig ideiglenesen sikerült elhárítania. Mindezt olyan eszközökkel tette, amelyek számára is veszélyesek. Pillanatnyilag nem került sem jobb, sem rosszabb helyzetbe.”

Szájer József botránya Török Gábor szerint „akkorát ütött a nyilvánosságban”, hogy a Fidesz célja csak a kármentés lehetett. Ebben nem vétettek nagy hibákat, de „a párt belvilágában is nagyon mély sebeket ütött az ügy”.

Ami pedig az ellenzéket illeti: Török úgy látja, „Gyurcsány Ferenc rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak”, a kérdés az, hogy a volt miniszterelnöknek lesz-e jelentős túlsúlya az ellenzéken belül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Török Gábor: Matematikai értelemben az ellenzéki összefogás működik

A politikai elemző megvizsgálta a borsodi választás eredményét, és azt is megállapította, hogy az ellenzéki térfélen jelenleg nincs domináns erő, ez a gyengeség pedig a közös lista és a közös miniszterelnökjelölt felé hajtja a pártokat. Utóbbi szerepre szerinte Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye.

Újra együtt zenél Kispál András és Lovasi András

Újra együtt zenél Kispál András és Lovasi András

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Olyan lesz az AirPods 3, mint az AirPods Pro, csak épp olcsóbb annál

Olyan lesz az AirPods 3, mint az AirPods Pro, csak épp olcsóbb annál