szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kórházban ápolt koronavírusos betegek száma 4600-ra csökkent.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Meghalt újabb 111 koronavírus-fertőzött – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban. A járvány kezdete óta már 11 177-en estek áldozatul a vírus okozta betegségnek. A miniszterelnök közlése szerint 1513 új fertőzöttet azonosítottak és 4717-en gyógyultak meg a fertőzésből az elmúlt nap során.

A koronavirus.gov.hu szerint az aktív fertőzöttek száma péntekre 3315-tel, 112 951-re csökkent. Kórházban 4600 koronavírusos beteget ápolnak – 89-cel kevesebbet, mint az előző adatközléskor –, közülük 337-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában 19 098 tesztet végeztek – összesen már 2 918 096-ot –, amelyek 7,92 százaléka lett pozitív.

Kifele megyünk a járványból, a kormányfő értékelése szerint Magyarországon sikerült megfékezni már a második hullámot – szemben Nyugat-Európával. Orbán a védőoltásokról is beszélt. Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket – mondta –, amihez lenne is elég kínai vakcina, már csak az engedély kell.

Orbán: Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket

Orbán várja, hogy érkezzen a kínai vakcina. Ha megvan az engedély, 1,7 millió embert be lehet oltani vele. Bejelentette, 25 éves kor alatt SZJA-mentességet kapnak a fiatalok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nem ütközik az EU-s szabályokba, hogy kínai vakcinát hoznának Magyarországra

Felmerült, hogy a kínai vakcinák Magyarországra érkezése nem sértheti-e az EU-s megállapodást a közös beszerzésről, de az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete most megírta, hogy nincs erről szó. Csak azzal a hat céggel nem tárgyalhatnak az uniós tagállamok külön-külön, amelyekkel az Európai Bizottság tárgyal a közös vakcinabeszerzésről, más vállalatok vakcináit megvehetik.

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám