szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kutatás arra is rákérdezett, visszaengedi-e a szülő a gyermekét az iskolába április 19-én.

A szülők döntő többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák április 19-i újranyitását – derül ki a Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért nevű közösség online felméréséből.

A közösség április 6. és 9. között végezte kutatást, amelyhez 85 181 válasz érkezett. Az eredmények alapján elmondható:

a válaszadók 76,3 százaléka inkább nem tartja biztonságosnak az intézmények újranyitását, 23,7 százalékuk van ellenkező véleményen.

A kutatás arra is rákérdezett, visszaengedi-e a szülő a gyermekét az iskolába április 19-én. A válaszok a következőképp alakultak:

  • a szülők 34,7 százaléka azt mondta, hogy biztosan visszaengedi,
  • 29,4 százalék bizonytalan benne,
  • 33,5 százalék azonban nem akarja visszaengedni.

“A kérdőív eredményei arra mutatnak, hogy a szülők veszélyesnek tartják az intézmények újranyitását. Cselekvési szándékaik kialakításában sem a gazdasági megfontolások, sem pedig a tanulmányi előrehaladásra irányuló vélekedések nem játszanak kimutatható szerepet. A betegségtől való félelemmel szemben egyedül a retorzióktól való félelem látszik ellentétes erőnek” – olvasható a közösség Facebook-oldalán.

A kutatás másik része az intézményi gyermekfelügyelet kérdésével foglalkozik, amely ugyancsak meglepő eredménnyel zárul: a válaszok alapján ezt a lehetőséget a szülők mindössze 8,9 százaléka venné igénybe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!