szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PSZ-hez több jelzés is érkezett, amelyek szerint óvónők, dajkák és gyerekek is elkapták a vírust a jelenleg ügyeleti rendben működő óvodákban.

Részsikernek tekinti a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a felsősök továbbra is online tanulhatnak - közölte a szakszervezet alelnöke a hvg.hu-val.

Gosztonyi Gábor hozzátette, hogy ugyanakkor furcsállják, hogy ezt Facebook-videón jelentette be a kormányfő.

Az alelnök elmondása szerint a Pedagógusok Szakszervezete aggasztónak találja, hogy április 19-től éppen azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legkevésbé lehet megvalósítani a távolságtartást, vagyis az óvodásoknál és az alsósoknál.

A PSZ szerint kérdéses, hogy az iskolákban lesz-e elegendő pedagógus, hogy a felsősök üres tantermeit is felhasználva megosszák az osztályokat, és elkerüljék, hogy járványgóccá váljon az intézmény, de szerintük ennek megvan az elvi lehetősége.

Az óvodákban azonban, ahol 45 négyzetméteren 25-30 gyerek is van, nehéz lesz ezt elkerülni. Gosztonyi Gábor elmondta: a PSZ-hez folyamatosan érkeznek a jelzések, hogy óvónők, dajkák, gyerekek kapják el a vírust a jelenleg ügyeleti rendben működő óvodákban is.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy április 19-én, hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskola alsó tagozata, a felsők május 10-én nyílnak meg, ugyanakkor, amikor a középiskolák is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!