HVG Extra Business
HVG Extra Business
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felmondás komoly elhatározás, kockázatos lépés, és nem mindenki tud élni vele. Ha ezen törjük a fejünket, az alábbi öt kérdés segítséget nyújthat a döntésben. Ha kettőnél többre nemmel válaszolunk, akkor ideje lehet lépni.

1. A munkakezdése következő évfordulóján is itt szeretne dolgozni?

A munkavállalók egy év után hagyják ott legnagyobb esélylyel a munkahelyüket. A második leggyakoribb időpont? A munkakezdés második évfordulója. A harmadik leggyakoribb? A harmadik évforduló. Ha félünk attól, hogy egy év múlva még mindig itt dolgozunk, akkor most kezdjünk el keresgélni, mert jobban fel leszünk készülve, ha elérkezik a váltás ideje.

2. A jelenlegi állása egyszerre nyújt kihívást és önállóságot?

Akkor a legkielégítőbb egy állás, ha két feltételnek is megfelel: egyrészt a legmagasabb szintű teljesítményre ösztökél, ugyanakkor úgy érezzük, hogy mi irányítunk. A megerőltető, ugyanakkor önállóságot nem biztosító munkában kiégünk. Az önálló, de kevés kihívást nyújtó munkakör pedig untatja az embert. (A sem kihívással, sem önállósággal nem kecsegtető állások a legrosszabbak.) Ha a munkakörünk nem kínál kihívást és önállóságot sem, és nem tudunk javítani a helyzeten, akkor ideje lépni.

3. A főnöke hozzájárul, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa?

Robert Sutton, a Stanford Üzleti Iskola tanára szerint ha a főnöke támogatja, vállalja a felelősséget, ahelyett hogy másokat okolna, ösztönzi az erőfeszítéseiben, de hagyja kibontakozni, és inkább a humoráról, mint a habzó szájáról híres, akkor valószínűleg jó helyen van. Ha épp ellenkezőleg, akkor vigyázzon – és talán lépjen.

4. Túl van a 3–5 éves kezdeti időszakon?

Fizetésemelést legkönnyebben úgy lehet elérni, ha munkahelyet változtatunk, mégpedig ideálisan 3–5 év után. Az ADP, a hatalmas HR-cég tapasztalatai szerint ez az időszak a legoptimálisabb a fizetésemelés szempontjából. Három évnél rövidebb időszak alatt aligha lehet kifejleszteni a legpiacképesebb képességeket. Öt évnél hosszabb idő alatt pedig a munkavállalók kötődni kezdenek a vállalathoz, és felfelé haladnak a ranglétrán, ezért nehezebben mozdulnak.

5. A napi munkája összhangban van a hosszú távú céljaival?

Számtalan országban végzett rengeteg kutatás támasztja alá, hogy ha az egyéni céljaink fedésben vannak a vállalat célkitűzéseivel, akkor boldogabbak vagyunk és jobb a teljesítményünk. Tehát szánjunk rá egy kis időt, és írjuk össze a két-három legfontosabb célunkat a következő öt és tíz évre vonatkozóan. Ha a jelenlegi munkaadónk segíthet az elérésükben, az nagyszerű. Ha nem, akkor gondolkozzunk el a váltáson.

A fenti cikk szerkesztett részlet Daniel H. Pink Mikor? című könyvéből.

Miért van olyan nagy jelentősége a kezdésnek? Mikor ideális állásinterjúra menni vagy megházasodni? Könyvében Daniel H. Pink rávilágít, hogy az időzítés nem művészet, hanem tényleges tudomány, amelynek segítségével sikeresebben élhetünk, dolgozhatunk és teljesíthetünk. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Extra Business Business magazin

A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

A magas pozícióban dolgozók sokszor valódi belső szükségleteikről is elfeledkeznek, és csak a társadalmi pozíciójuknak akarnak megfelelni, amin az esetek nagy részében csak egy tragédia bekövetkezése után változtatnak – mesél tapasztalatairól Csatlós Csilla coach.

Metróként érkezne a vonat a ferihegyi reptérre

Metróként érkezne a vonat a ferihegyi reptérre

Kelet és Nyugat ütközőzónájáról, vagyis rólunk szól a Ludwig Múzeum új kiállítása

Kelet és Nyugat ütközőzónájáról, vagyis rólunk szól a Ludwig Múzeum új kiállítása

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is