Az egyablakos rendszer valósulhat meg a magyar vállalkozások bankjának kialakításával. A Magyar Fejlesztési Bank közel 700 milliárdos hitel- és 800 milliárd forintos támogatási keretből gazdálkodhat - írja a Világgazdaság.

A kormány tervei szerint jövő januártól, az MFB keretein belül egységesülő hitel-, garancia- és tőkejuttatási ernyőszervezet létrehozása egyben az egyablakos rendszer bevezetését is jelenti majd.

A magyar vállalkozások leendő bankja 650-700 milliárd forint hitel- és 800 milliárd forint támogatási forrással rendelkezik. A pénzintézet maga is pályázatokat bonyolít, viszi a 10 millió euró feletti értéket képviselő projekteket. A kereskedelmi bankokat pedig ügynökként vonja be a különféle konstrukciók értékesítésébe. 

Az elképzelés arra épít, hogy minden "pályázatképes" vállalkozásnak legyen saját bankja, amely nem csupán saját termékeit tudja kínálni, hanem az állami (és uniós) forrásokkal operáló MFB hitel-, garancia- és tőkejuttató konstrukcióit is képes kiközvetíteni.nAz MFB átalakulásával vállalkozók egy helyen kapnák meg az összes információt, s a forrást is itt igényelhetnék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

MAMUTBANK LESZ AZ MFB

Több pénzintézet és kisvállalkozás-fejlesztő társaság teljes és részleges beolvasztásával vállalkozói pénzintézetté...

MTI Vállalkozás

Kóka: az MFB lesz a vállalkozók bankja

A kormány kialakítja azt az egységes intézményrendszert, amely a magyar vállalkozók számára hitel-, tőke- és garanciatermékeket biztosít. és az uniós támogatásokat is kezeli. Kóka János gazdasági miniszter rögzítette, hogy a Magyar Fejlesztési Bank válik a magyar vállalkozók bankjává.

MTI Gazdaság

Az MFB egyben a Magyar Vállalkozások Bankja lesz

A Magyar Fejlesztési Bankon (MFB) belül alakul ki az az egységes intézményrendszer, amely a vállalkozók számára hitel- és tőkejuttatást, valamint garanciát nyújt, s gyakorlatilag az MFB a Magyar Vállalkozások Bankjaként (MVB) is működik – jelentette be a kabinet döntését Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Nálunk eddig nem alkalmazott terápiát végeztek a SOTE klinikáján

Nálunk eddig nem alkalmazott terápiát végeztek a SOTE klinikáján

Elvesztette a McDonald's a Big Mac európai védjegyét

Elvesztette a McDonald's a Big Mac európai védjegyét

Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Úgy tűnik, Liu Shaolin Sándor exe kicsit még mindig pipa a magyar korcsolyázóra

Úgy tűnik, Liu Shaolin Sándor exe kicsit még mindig pipa a magyar korcsolyázóra

Olyan ügyvéd védte a bíróság előtt a drogbanda tagjait, aki néhány éve bíróként börtönre ítélte őket

Olyan ügyvéd védte a bíróság előtt a drogbanda tagjait, aki néhány éve bíróként börtönre ítélte őket