szerző:
hvg.hu

A non-profit alapon működő vállalkozások támogatására szervez konferenciát a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ, az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat és a Mikrofinanszírozási Központ. Júniusban mintegy ötszáz nem piaci alapon működő szervezet képviselőjét várják a konferenciára.

A piaci alapon nem finanszírozható nagy számú egyéni, mikro- és kisvállalkozás fejlesztése volt a témája egy budapesti tárgyalásnak, melyen az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat (EMN) ügyvezető igazgatója, Philippe Guichandut, illetve a Mikrofinanszírozási Központ (MFC) vezetője, Grzegorz Galusek is részt vett. A magyar oldalt Kovács István, a Megyei és Fővárosi Vállalkozásfejlesztési Alapítványok Konzorciumának elnöke vezette.

A tárgyalások eredményeként megállapodás született arról, hogy a mikrofinanszírozási szervezetek harmadik európai konferenciáját ez év június elején Budapesten rendezik meg. A szervezők nagy számú, főleg non-profit európai mikrofinanszírozási szervezet képviselőjét várják hazánkba.

Az európai konferencia előkészítő programjaként 2006. március 20-án a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat az érdeklődő szakemberek számára konferenciát szervez, amelynek vezető előadói Maria Nowak, az EMN elnöke, Veres János pénzügyminiszter, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, valamint az Európai Befektetési Alap (EIF) képviselői lesznek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Kult

Kevesebb pénz a Mozgókép Közalapítványnak

A kormány nem lát arra lehetőséget, hogy a korábban elhatározott, évi kétmilliárd forintot kitevő növekedési ütemet biztosítsák. Bozóki András hangsúlyozta: a kormány nem kíván beleszólni a pénz felosztásába.

MTI Kult

Egy költő tett alapítványt fiatal íróknak

Somogyi kötődésű fiatal költők és írók támogatására alapítványt hozott létre a 94 éves Takáts Gyula Kossuth-díjas költő - jelentette be az alapítvány kuratóriuma.

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Telelünk és sörözünk

Telelünk és sörözünk

Miért rángatja mindenki idegesen a fejét a fekete-fehér csíkok láttán?

Miért rángatja mindenki idegesen a fejét a fekete-fehér csíkok láttán?

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Sztárúszóval erősít a Ferencváros

Sztárúszóval erősít a Ferencváros

Elkötelezetten szolgálta a paksi bővítést, aztán egyszer csak kirúgták

Elkötelezetten szolgálta a paksi bővítést, aztán egyszer csak kirúgták