A kormány „Lépj egyet előre” programja révén idén akár munkaviszonyban állók is ingyen tanulhatnak. Eredetileg csak az inaktívak, s az alacsony képzettségűek képzését finanszírozta az állam - írja a Világgazdaság.

A program keretében a munkaadók csak áttételesen iskolázhatják be dolgozóikat, vagyis a kollégáknak egyénileg kell jelentkezniük a lakóhely szerint illetékes munkaügyi kirendeltségnél. Munkaviszonyban állók csak felzárkóztató, valamint OKJ szerinti szakképzésekhez igényelhetnek támogatást.

A képzések listája a tegnapi naptól letölthető az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapjáról. Szinte megyénként változik, hol, milyen végzettségek megszerzését finanszírozza a szaktárca az uniós forrásból.

Többek között ECDL-vizsgára felkészítő tanfolyam elvégzése, hegesztői, bádogosi, kőművesi, általános ápolói, bolti eladói végzettség megszerzése, illetve feldolgozóipari gépek kezelői, gyártósori összeszerelők képzése valósítható meg a program révén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Karrier

A motiválatlan alkalmazottak jelentős hányada vált munkát idén

Egy brit felmérés szerint a cégek olajozott működését lehetővé tévő asszisztensek, titkárnők és egyéb adminisztratív munkakörökben dolgozók meglepően magas hányada aktívan új munkát, új céget keres, elsősorban azért, mert munkakörük kevéssé jelent kihívást a számukra.

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a

Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?

Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?

Az elnökség balhézik, az unió kedélyesen figyeli

Az elnökség balhézik, az unió kedélyesen figyeli

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Hollywood is búcsúzik Andy Vajnától, csak van, aki elírja a nevét

Hollywood is búcsúzik Andy Vajnától, csak van, aki elírja a nevét

Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt