Január 25-től már 10 millió euró értékű beruházásra is igényelhető állami forrás. Az új jogszabály lehetővé teszi, hogy a közepes vállalkozások is támogatáshoz jussanak. Ráadásul fele annyi munkahely teremtése szükséges a pályázáshoz - írja a Napi Gazdaság.

Az eddig érvényes rendelet értelmében a legalább 50 millió euró elszámolható költségű beruházásra (nagyberuházás), valamint a legalább 10 millió euró elszámolható költségű regionális szolgáltató központok létrehozására lehetett EKD-támogatást szerezni. Ezt a beruházók igen szűk köre tudta átlépni, ezzel szemben az új szabályozás támogatási lehetőséget nyújt a közepes nagyságrendű beruházásoknak is.

Az új jogszabály  ezzel lehetővé teszi, hogy bármilyen, 10 millió euró elszámolható költségű beruházás esetén egyedi elbírálás alapján támogatást kapjon a beruházó, tehát a kedvezőbb feltétel már nem csak a szolgáltató központok létrehozását szolgáló beruházásokra vonatkozik.

Enyhültek a beruházással kapcsolatban létrehozott új munkahelyekre vonatkozó követelmények is, így például 10 millió euró elszámolt költségű beruházás esetén, kiemelt térségben az eddigi 50 helyett már csak 25 új munkahely létrehozása szükséges az EKD támogatások elnyeréséhez.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Vállalkozás

Támogatás a non-profit szervezeteknek

A non-profit alapon működő vállalkozások támogatására szervez konferenciát a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ, az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat és a Mikrofinanszírozási Központ. Júniusban mintegy ötszáz nem piaci alapon működő szervezet képviselőjét várják a konferenciára.

MTI Gazdaság

Kóka: beruházási hitellel bővül a Széchenyi-kártya

A Széchenyi-kártyára felvett hiteleiket beruházási hitellel egészíthetik ki a vállalkozók, amelyeket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) refinanszírozása mellett a kamara közreműködésével helyezhetnek ki - jelentette ki Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

MTI Vállalkozás

Kevesebb támogatás külföldi cégalapításhoz

Michael Glos német gazdasági miniszter meg szeretné akadályozni, hogy hasznot húzzanak az EU-támogatásból azok a cégek, amelyek termelésüket az úgymond olcsóbb közép- és kelet-európai országokba helyezik át. A beruházások küszöbértéket 25 millió euróban állapítaná meg.

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

A hazai légi forgalmat is egyre jobban zavarják a drónok

A hazai légi forgalmat is egyre jobban zavarják a drónok

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit