A cégeknek legkésőbb február 23-ig kell eljuttatniuk a 2007. január 1-től érvényes autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeiket a Vámtarifa Bizottság titkárságára. Amennyiben a kérelem formátuma nem felel meg az előírásoknak, a VTB továbbküldi az Európai Bizottságnak - írja a Transit.

Technikai követelmények
Az elektronikus úton beküldendő fájlok technikai követelményei a következők:
 
• Word formátum.
• Ha több kérelmet/kifogást nyújtunk be, minden kérelmet/kifogást önálló fájlban kell beküldeni.
• A fájlban a kérelem részeinek helyes sorrendje: I. rész, II. rész, mellékletek.
• Az egyes részeknek mindig új oldalon kell kezdődniük!
A dokumentumoknak magyar és angol nyelven és elektronikus formában is meg kell érkezniük a Vámtarifa Bizottság (VTB) titkárságára.

Ezeket az iratokat legkésőbb március 1-ig postai úton is el kell küldeniük a Gazdasági-és Közlekedési Minisztériumba. A megjelölt határidők után, illetve a nem megfelelő formátumban beérkező kérelmeket a VTB nem továbbíthatja az EU Bizottsághoz.

Kifogásokat nyújthatnak be a jelenleg érvényes vámfelfüggesztésekkel, illetve vámkontingensekkel szemben is a formanyomtatványon.


Forrás: Tranzit

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Autó

Kötelezővé tennék a digitális tachométert

Májustól kötelező felszerelni digitális tachométerrel a teherautókat és autóbuszokat. Az ellenőrzés során fennakadók nem folytathatják útjukat és eljárást indítanak ellenük

MTI Autó

Februártól változik a fuvarozók bírságolása

A parlament decemberben fogadta el a közúti közlekedésről szóló törvény módosítását, melynek értelmében februártól változik a fuvarozók szabálysértése miatt kiszabható bírság mértéke. Megszűnik a magyar rendszámú járművek pozitív diszkriminációja. A bírság kifizetéséig visszatarthatják az élő állatot és a gyorsan romló élelmiszert szállítókat is.

hvg.hu Autó

Kevesebb teherkocsit adott el a Mercedes

Eredményesen zárta a 2005-ös évet a DaimlerChrysler Automotive Hungária. Tavaly a Mercedes-Benz, a smart, a Chrysler és a Jeep márkák autóiból összesen 3297 talált gazdára. Haszonjárműből kevesebb fogyott mint egy évvel korábban.

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló  – videó

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló – videó

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is