szerző:
MTI

Az EU szeretné fokozni a vállalkozói szellemet az európai fiatalok körében, s kiszélesíti a "junior entreprises" (fiatalok vállalkozásai) programot az egyetemek mellett még az általános iskolákban is.

Az EU bizottsága ajánlja az oktatási intézmények és a vállalatok közötti együttműködést, s még inkább a tanulók által irányított minivállalkozások létrehozását.

Az EU-ban már számos "fiatalok vállalkozásai"-program fut, például Luxemburgban a 11-12 éves iskolások vesznek már részt ilyenekben, míg a középiskolásokból mintegy 200 ezren tevékenykednek fiatalok vállalkozásaiban, új termékkel, szolgáltatással, kezdve idős emberek szórakoztató programjainak szervezésétől hajók tisztításáig.

Jan Figel, az oktatásügyi kérdésekért felelős biztos szerint a vállalkozói szellem előmozdításától növekedhet az EU versenyképessége, illetve gazdasági növekedése.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Vállalkozás

Létszámbővítő vállalkozások

Idén akár 40-50 ezer fővel bővülhet a foglalkoztatás, legalábbis a hazai cégek várakozásait monitorozó felmérés szerint. A munkanélküliség mellett ugyanakkor bizonyos ágazatokban egyre nagyobb problémát jelent a tartós munkaerőhiány.

hvg.hu Gazdaság

Lemaradnak a kisvállalkozások az EU-s pályázatokról

Az EU-csatlakozás eredményeként 10 milliárd euró állt a tíz új tagállam rendelkezésére, hogy felgyorsítsák felzárkózásukat a többi 15 tagállamhoz, és javítsák nemzeti és regionális versenyképességüket. Az Oracle és az Economist Corporate Network közös jelentése azonban azt mutatja, hogy a kétségtelen sikerek ellenére a pénzforrások lehívása hatékonyabb is lehetne, elsősorban a kisvállalkozások részéről.

MTI Karrier

A kisvállalkozásokról egyeztetett a szakbizottság

Egyetértés volt az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) gazdasági bizottságának hétfői ülésén a munkavállalói, a munkaadói és a kormányzati oldal között abban, hogy a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak döntő szerepük van a foglalkoztatás javításában. Erről Hanti Erzsébet, a szakszervezeti oldal szóvivője tájékoztatott.

Salgó Andrea (hvg.hu) Gazdaság

Munkahelyteremtő kisvállalkozások

Minden ellenkező híresztelés ellenére hasonló esélyekkel pályáznak munkahelyteremtésre a kisebb cégek, mint a nagyvállalatok. Sőt, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium (FMM) éves értékeléséből kitűnik, a kis-és középvállalkozások nyerték el a pályázatoknak több mint 80 százalékát.

Sokkoló: olyan meleg volt két napon át, hogy belehalt egy állatfaj jelentős része

Sokkoló: olyan meleg volt két napon át, hogy belehalt egy állatfaj jelentős része

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Könygázzal oszlatták a több tízezres tömeget Athénban

Könygázzal oszlatták a több tízezres tömeget Athénban

Rambótól A miniszter félrelépig - ezekért a filmekért vagyunk hálásak Andy Vajnának

Rambótól A miniszter félrelépig - ezekért a filmekért vagyunk hálásak Andy Vajnának