szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Gazdasági ésKözlekedési Minisztérium (GKM) pályázatot hirdet mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) találmányai külföldi iparjogvédelmi oltalmának és értékesítésének támogatására a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Program keretében a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzatból (KKC)-

A támogatás célja a hazai KKV-k kutatás-fejlesztési ésinnovációs tevékenységének elősegítése, technológiájuk fejlesztésével versenyképességük növelése és export lehetőségeik bővítése.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 60 millió forint. A pályázatokat 2006. június 30-ig lehet benyújtani. A pályázat keretében a szaktárca támogatja a KKV-k új termék előállítására, illetve technológiai eljárásra vonatkozó találmányai, használati és formatervezési mintái  iparjogvédelmi oltalmának külföldön történő megszerzését és fenntartását. 

Ehhez kapcsolódóan a kiíró támogatja a találmányok hasznosítása érdekében a találmánnyal kapcsolatos kísérletek végzését, a találmány alapján gyártott termék kísérleti gyártását, prototípus, 0-széria előállítását, a találmány hazai és külföldi piaci lehetőségeinek felmérését, piacképességét javító formatervezését.
   
Pályázhatnak a magyarországi székhelyű, a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók. 

A GKM tájékoztatása szerint támogatást olyan KKV kaphat, amelyik a Magyar Szabadalmi Hivatalnál tett iparjogvédelmi oltalmi bejelentés elsőbbségét igényelte, saját maga vagy más vállalkozással együttműködve kívánja a külföldi iparjogvédelmi oltalom tárgyát képező találmányt értékesíteni, a találmánnyal rendelkezik.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Mihez lehet fogni egy szabadalommal?

Sorozatunk első részében megpróbáltuk körbejárni, hogy pontosan mit kell érteni szabadalom alatt. Most azt vizsgáljuk meg, hogy mit lehet kezdeni a megszerzett joggal. Bemutatunk néhány olyan kreatív lehetőséget is, amelyre valószínűleg nem gondoltak a jogintézmény hajdani kitalálói.

MTI Vállalkozás

Találmányból szabadalom?

Azzal mindenki tisztában van, ha kitalál egy műszaki megoldást, azt jogában áll levédetni. Ha biztosra akar menni, érdemes új és ötletes találmánnyal előrukkolnia. Arra a kérdésre, hogy mitől eredeti egy termék vagy eljárás, s hogy miként célszerű a szabadalmaztatási eljárást elindítani választ ad sorozatunk első része.

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait