szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazai és uniós forrást egyaránt találhat az, aki pályázati pénz segítségével szeretne távmunkahelyeket létrehozni a cégénél – bár tény, hogy az uniós kiírások között jó ideig el kell bogarászni, és jó adag fantáziára, valamint a távmunkából való előzetes felkészülésre is szükség van.

 

Pályázatblog
Még több pályázati pénz és kiírás itt!
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) kiírásai közül távmunka esetén is előhúzható a kkv-k jolly jokere, a komplex technológiafejlesztési pályázatok valamelyike. Más kérdés, hogy ehhez valóban komplex és rendszerint nagy összegű projekttel kell rendelkezni, amelybe megengedi a kiírás, hogy belevegyék az új foglalkoztatási formára való átállást is, az ehhez kapcsolódó eszközök és szolgáltatások ugyanis szerepelhetnek az elszámolható költségek között. Erre a célra legközelebb ősszel írják ki az új pályázatokat. (GOP 2.1.1/B, C, D, GOP 2.1.2/B, C, D)

A másik lehetőség a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében meghirdetett, munkavállalók képzését célzó támogatás (2.1.5), amellyel a munkavállalót felkészíthetik a távmunkára való átállásra abban az esetben, ha nem új munkahely létrehozásával, hanem egy meglévő munkavállaló „kihelyezésével” létesül távmunkahely. A TÁMOP előző pályázata 2007. novemberében lezárult, az idei meghirdetésről egyelőre nincs információnk. A harmadik lehetőséget az uniós források megszerzésére a hamarosan kiírandó tanácsadási pályázatok jelenthetik, amelyek régiónként 0,5-1 milliárd körüli összeggel támogatja a vállalkozások fejlesztését – ide bele lehet érteni a távmunkahelyek létrehozásához szükséges szervezeti átalakítást.

Az önkormányzatok részére is hamarosan elérhetővé válnak újabb uniós források az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program helyi pályázatai révén, melyeken többek között falufejlesztésre és -felújításra is lehet pályázni – ebbe akár egy új távmunkaház felépítése is megszervezése is beleférhet.

További célzott pályázatokról hazai forrásból itt olvashat!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Karrier

Távmunka-program 2010-ig: 12 milliárd forint a bérköltségre

A távmunka és a rugalmas foglalkoztatás mintegy 40 ezer ember számára biztosít munkalehetőséget, ezen túlmenően kezeli a legfontosabb munkaerő-piaci egyenlőtlenségeket - mondta Simon Gábor, az MSZP-frakció esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportjának vezetője.

Gazdaság

Távmunka: rosszul belőtt támogatott célcsoportok

A táv- és mobilmunkahelyek elterjedése jelentősen hozzájárulhatna a gazdaság modernizációjához és az ország versenyképességének javításához - áll az MTA Szervezet- és Munkaszociológiai Műhelye által nemrégiben elkészített tanulmányban. A kutatás szerint ezen a téren eddig nagy áttörés nem történt, amelynek egyik oka az, hogy rossz alapokon nyugszik a támogatás rendszere. Ezt a véleményt a szaktárca nem osztja.

MTI Karrier

Újabb távmunkaházak létesíthetők uniós pénzből

Újabb távmunkaházak létesíthetők európai uniós támogatással, az önkormányzatokból, civil szervezetekből és vállalkozásokból álló vidékfejlesztési közösségek május 22-éig adhatják be pályázataikat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.

MTI Karrier

A távmunkaházak jelenthetik a megoldást a vidéki foglalkoztatásban

A távmunka enyhítheti az elmaradott térségek súlyos foglalkoztatási problémáit; az önkormányzatokból, civilekből és vállalkozásokból álló vidékfejlesztési közösségek néhány napig még benyújthatják támogatási igényüket távmunkaházak létesítésére - hívja fel a figyelmet a Deloitte sajtóközleményében.

Lezuhant a spanyol légierő repülőgépe, a pilóta meghalt

Lezuhant a spanyol légierő repülőgépe, a pilóta meghalt

Márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek

Márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek

Nagy bajban lesznek az offshore-lovagok, ha ezt egyszer bevezetik

Nagy bajban lesznek az offshore-lovagok, ha ezt egyszer bevezetik