szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új vállalkozások települnek az ipari parkba, egy már ott működő cég pedig bővíti kapacitását, illetve a Paksi Ipari Park (PIP) Kft. is fejlesztésre készül - tájékoztatta Sztruhár Sándor, a PIP Kft. ügyvezetője.

Jelenleg két beruházás folyik a paksi ipari parkban, egy pedig rövidesen kezdődik. Két cég újoncnak számít a parkban, egy pedig „régi lakó”.A 22-es ÉPÍTŐ Tervező és Szolgáltató Kft. még a múlt év végén kezdte el a fejlesztést, egy irodaépületet és egy gyártócsarnokot építenek. Ez a vállalkozás Pakson nem ismeretlen – az atomerőmű területén van telephelye -, de az ipari parkban korábban nem volt jelen. A telephely-fejlesztési projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A cég az új irodaház és gyártócsarnok kivitelezéséhez 84 millió forint támogatást nyert el.
   
Szintén Európai Uniós forrás felhasználásával bővíti telephelyét az Univer Kft., amely egy ipari parkban régóta működő helyi vállalkozás. A cég a Dél-dunántúli Operatív Programban 24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházás összköltsége megközelíti a 60 millió forintot. A részben uniós forrásból finanszírozott projekt eredményeként egy 300 négyzetméteres csarnok épül meg, s munkagép beszerzését is tervezik. Egy Pakson teljesen „újoncnak” számító szekszárdi vállalkozás egy autóápolási szalont épít az ipari parkban. Az alapozási munkák elkészültek, kiépült a közműcsatlakozás is, közölte Sztruhár Sándor

A fejlesztések, tette hozzá,, ha nem is komoly nagyságrendben, de új munkahelyeket is teremtenek. A PIP is fejlesztésre készül. A tulajdonos önkormányzattal egyetértésben egy inkubátor ház építését tervezik. Ez egy 490 milliós beruházás, amelyhez 200 millió forint pályázati támogatást remélnek, a többit saját forrásból fedezik. A paksi ipari park harminchat hektárjából pillanatnyilag kilenc szabad. Húsz cég működik a területen mintegy négyszáz alkalmazottal. Tavalyi összárbevételük meghaladta a 13 milliárd forintot, a helyi iparűzési adó pedig, amelyet az ipari parkban lévő cégek fizettek, a 270 millió forintot.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Több cég zár be, mint ahány vállalkozás indul

Az idei első negyedévben folytatódott a felszámolások számának növekedése a kkv-szektorban: januártól márciusig 3947 cég ellen indítottak eljárást a hitelezők. A bedőlt cégek száma 2009 azonos időszakához képest 3,3 százalékkal (129-cel) emelkedett. Ez a növekedési ütem ugyan jelentősen elmarad az egy évvel korábbi 31,8 százalékos emelkedéstől, de az Opten Kft szerint továbbra sincs ok bizakodásra.

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Itt a David Bowie életrajzi film előzetese

Itt a David Bowie életrajzi film előzetese

Átadták a világ első, kifejezetten a koronavírus miatt épülő vakcinaelosztó központját

Átadták a világ első, kifejezetten a koronavírus miatt épülő vakcinaelosztó központját