szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Google nettó eredménye 24 százalékkal nőtt 1.84 milliárd dollárra a tavalyi 1.

A Google nettó eredménye 24 százalékkal nőtt 1.84 milliárd dollárra a tavalyi 1.49 milliárdról, ami minden költséget egybevéve 5.71 dolláros EPS-t jelent a negyedévre. Bizonyos egyszeri extra költségeket kiemelve a számításból 6.45 dolláros EPS-t kapunk, amit az elemzői kommentek keveselltek a csütörtöki közzétételt követően, a Bloomberg által megkérdezett szakemberek összesített prognózisa ugyanis 6.52 dolláros részvényenkénti eredményt jósolt.

A társaság árfolyama így több mint 5 százalékot zuhant az amerikai tőzsdén. A profittal szemben a cég árbevétele viszont felülmúlta az előrejelzéseket, míg az összesített várakozás 4.98 milliárd dollárral számolt, addig a valós árbevétel 5.09 milliárd dollár lett.

A Google készpénz állománya egyébként 30 milliárd dollár fölé nőtt a negyedév során a megelőző negyedév 26.5 milliárdjáról, és a tavaly év végi 24.5 milliárdjáról. Piaci várakozások szerint idén összességében 16 százalékkal fognak nőni a Google költségei.

Equilor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után