szerző:
hvg.hu

November 15. és 21. között ismét megrendezik a világ száz országában, 40 ezer eseménnyel és tízmillió résztvevővel a Fiatal Vállalkozók Hetét (FVH, Global Entrepreneurship Week). Magyarországon a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) immár harmadik alkalommal nyújt segítséget a vállalkozó kedvű fiataloknak.

A Global Entrepreneurship Week mozgalom Angliában és az USA-ban több éves múltra tekint vissza. Angliában 20 vállalkozó kedvű fiatal közül csak kettő alapít saját vállalkozást, ezért a GEW egyik fő célja, hogy ezen a statisztikai átlagon javítson. 2008-ban Gordon Brown angol miniszterelnök meghívta a világ minden országát, hogy egy időben ünnepeljék a fiatalokat, a kreativitást, a vállalkozói szellemiséget, így 80 ország mellett hazánk is csatlakozott a mozgalomhoz. Idén Gordon Brown volt brit miniszterelnök mellett Nicolas Sarkozy és Hillary Clinton is tevékenyen részt vesz a Global Entrepreneurship Week megrendezésében.

Magyarországon a Brit Nagykövetség az egyik fő támogatója az FVH-nak, melynek rendezvényei azoknak a 14 és 35 év közötti fiataloknak szólnak, akiknek már van meglévő vállalkozásuk, vagy a terveikben szerepel egy új vállalkozás felépítése, ugyanakkor tájékozódási lehetőséget biztosítanak a programok azon fiatalok számára is, akik csak érdeklődnek a gazdasági élet iránt. A programsorozat a megfelelő információáramlás biztosításával segíti a tervek megvalósítását, munkájuk megalapozását. Emellett lehetőséget kínál a jővő vállalkozói nemzedékének olyan gazdasági vezetőkkel való találkozásra, akik megfelelő információforrásként, kapcsolati tőkeként vagy akár mentorként tudnak a későbbiekben segíteni a piacra újonnan belépők számára.

2009-ben az egész világon a magyarok kaptak legkevésbé kedvet az új vállalkozások létrehozásához. Nálunk láttak a legkevesebben (tízből négyen) jó karrierlehetőséget a cégalapításban. E pesszimista vállalkozói hozzáálláson hivatott a FIVOSZ változtatni.

A fiatalok vállalkozók hetének budapesti és vidéki tematikus napjain többek között szó esik majd a nők hátrányos helyzetéről a gazdasági, vállalkozói életben, az innováció szerepéről a piacról való kiszorulás elkerülésében és a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalásáról is.

 

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Hírek

Milliárdokkal kisebb összegre, szigorúbb feltételek mellett pályázhatnak a vállalkozások

Októberéig mindössze 33,1 milliárd forint értékű támogatást igényeltek a vállalkozások a GOP vállalati technológiafejlesztési kiírásai keretében. Tavaly – igaz, az egész évben – 136,5 milliárd forint volt ez az összeg. Az okok a Start Zrt. véleménye szerint az igénybe vehető keretösszegek csökkentésére és a feltételek jelentős szigorodására vezethetők vissza.

Csúnya vége lett egy ferencvárosi házibulinak

Csúnya vége lett egy ferencvárosi házibulinak

Agresszív magyarokra számítanak a szlovákok

Agresszív magyarokra számítanak a szlovákok

Miért hagyunk mindent az utolsó pillanatra? Mi segíthet a halogatóknak?

Miért hagyunk mindent az utolsó pillanatra? Mi segíthet a halogatóknak?

Akadozik az egyezség, kétséges a közös MSZP–P EP-lista

Akadozik az egyezség, kétséges a közös MSZP–P EP-lista

Váratlan szereplővel bővülhet a telefonos piac: beszáll a Nintendo?

Váratlan szereplővel bővülhet a telefonos piac: beszáll a Nintendo?

Ferdinandy György új könyvvel tért vissza Puerto Ricóba

Ferdinandy György új könyvvel tért vissza Puerto Ricóba