szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az utóbbi idők kormányzati intézkedései mellett nem tudnak elmenni a sörgyártók sem, kénytelenek árat emelni – közölte a Heineken. A cég a termékpalettája bővítésével és a környezetvédelem előtérbe helyezésével próbálja meg ellensúlyozni a drágább italokat.

Az ízesített sörökre kivetett chipsadó és az áfaemelés, illetve az alkalmazottak után fizetendő költségek emelkedése nagy terhet ró a sörgyártókra. Ezt pedig másképp nem tudják kompenzálni, mint áremeléssel, írta közleményében a Heineken Hungária.

„Nagyon sajnáljuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban korrigálni kell az árainkat és a jelentősen megemelkedett előállítási költségek egy részét vásárlóinkra kell terhelnünk. Mindezt azért tesszük, hogy a piacon továbbra is ugyanazt a minőséget tudjuk biztosítani fogyasztóinknak” – nyilatkozta Oladele Ajayi a Heineken Hungária vezérigazgatója. Hogy pontosan mennyivel, az nem derült ki.

Ezután végképp nem lesz ingyen
©

A cég 2009 óta több ízesített sört is bevezetett a piacra: a Soproni már 4-féle ízesítéssel kapható (citrom, narancs, körte és grapefruit) és a Gösser NaturZitrone is megjelent, alkoholos és alkoholmentes változatban egyaránt. 2011-ben a Strongbow cidert is elkezdték forgalmazni és bár ennek a promóciója és terjesztése még folyamatban van, az első eredmények láttán optimisták a Heinekennél.

A Heineken az új termékek bevezetése mellett a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt kíván fektetni a jövőben – derül ki a közleményből. Jelentős és hosszú távú befektetéseket fognak végrehajtani a környezeti hatások csökkentése és a közösség támogatása érdekében. A cél, hogy 2020-ra a Heineken legyen a legkörnyezetbarátabb sörgyár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!