szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A harmadik alkalommal, Budapesten megtartott Startup Saunát, egy gyerekeknek tervezett mobil applikációval előálló csapat és egy online szerkesztőségeknek szánt analitikai elemzőprogramot bemutató startup közösen nyerte.

A finn startup szcéna nagyágyúi, Aape Pohjavirta, Juha Ruohonen és a SAP korábbi felsővezetője, Ilkka Kivimaki az Akváriumban és a Design Terminálban okoztak meleg pillanatokat 16 szerencsés magyar garázsvállalkozásnak. Az egyperces előadásokat, a tőlük megszokott lényegre törő kérdésekkel és kommentekkel kísérték, minden modorosságot mellőzve. Az előadások elég változatosak voltak, mind minőség, mind a termék érdekessége szempontjából. Akadtak profi előadók, meggyőző és hatásos pitch-csel, de voltak, akiket már a hallgatóság előtti szereplés is megizzasztott, részben a rutintalanság, részben a felkészületlenség miatt. A csapatok többsége még elég kezdeti szakaszban tartott, de éppen ez az a stádium, ahol a finn szakemberek leginkább be tudtak segíteni kritikájukkal és tanácsaikkal a termék - és üzletfejlesztés területén.

A délutáni, zárt coaching programon már csak hat kiválasztott startup került be. Ezek közt volt a Sopreso, a Synetiq, a Neticle, az Adatkocka, a RoboPhone, és a FruitFlan, melyek közül utóbbi kettő vehet részt Helsinkiben, a Startup Sauna accelerator programjában. A finn inkubátorház lehetőséget ad a vállalkozóknak, hogy találkozzanak tapasztalt és sikeres társaikkal, akik tanácsaikkal és kritikáikkal tudják fejleszteni ötleteiket és ezzel közelebb hozni a globális piacrajutás reményét. A programot megjárt Szalai Ferenc, a Mclue.com alapítója szerint a legfontosabb, hogy tudják a vállakozások, hogy mit várnak az inkubációs programtól, hiszen a mentorok nem fogják helyettük megmondani.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Scarlett Johansson a járvány közepén férjhez ment, és ezt egy szokatlan helyről tudtuk meg

Scarlett Johansson a járvány közepén férjhez ment, és ezt egy szokatlan helyről tudtuk meg

Már a svéd egészségügyi hatóságok is szigorúbb ajánlásokat fogalmaztak meg

Már a svéd egészségügyi hatóságok is szigorúbb ajánlásokat fogalmaztak meg