szerző:
Máriás Leonárd
Tetszett a cikk?

Közel 700 dolgozót bocsát el a többezer munkavállalót foglalkoztató Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszaújvárosi üzeméből, mégpedig a dolgozók szerint durva módszerekkel. Állítólag fegyelmiket osztogatnak, hogy ne kelljen végkielégítést adni, és keményen túlóráztatják a munkavállalókat. A cég a túlóráztatást elismeri, de az alkalmazottak vádjait elutasítja.

Több mint 1200 dolgozót bocsátanak el a Jabil Circuit Magyarország Kft.-t tiszaújvárosi üzeméből és a leépítés decemberben folytatódik – ezt jelezte a hvg.hu egy olvasója hétfőn. A levélíró szerint a leépítést a cég durva módszerekkel hajtja végre: a dolgozók csak akkor kapnak 1-2 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést, ha önként távoznak, az üzemben ugyanakkor fegyelmiket osztogatnak a vezetők, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni az érintett foglalkoztatottaknak. Az olvasó azt is állította, hogy az üzemben öngyilkossági kísérlet is előfordult a leépítés miatt.

Érdeklődésünkre a cég azt válaszolta, hogy a Jabil Circuit Magyarország Kft. elutasítja a vádakat, a levélben szereplő 1200 helyett pedig 673 munkatárstól kénytelen megválni decemberben. A hvg.hu a cég több munkatársát is megkereste az üggyel kapcsolatban, és egy dolgozó, akit sikerült elérnünk, ugyancsak elviselhetetlen munkakörülményekről számolt be az elmúlt két hónapból. Öngyilkossági kísérletről azonban ő sem hallott.   

Önt is elbocsátja a Jabil? Vagy ott dolgozik, de lenne mondanivalója a leépítésről?

Akkor ne habozzon, írja meg a történetét az [email protected] e-mail címre.

Fegyelmik és „tizenkétórázás”

A Jabil dolgozója, aki arra kért minket, ne írjuk le a nevét, arról számolt be, hogy augusztus vége óta tartanak az elbocsátások, a vállalat egy ügyfele ugyanis felmondta a szerződést. Ezt a vállalat is megerősítette, tájékoztatása szerint a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt kerül sor a leépítésre. A Jabil, mint elektronikai bérgyártó vállalat ezzel a szomorú, kényszerű lépéssel a vevői igényekhez és megrendelésekhez igazítja alkalmazotti létszámát – írta a cég.

A név nélkül nyilatkozó munkás a hvg.hu-nak elmondta, hogy a távozó ügyfélnek gyártó részlegben dolgozó kétezer embert vagy átcsoportosítják az üzemen belül, vagy elbocsátják. Először a szerződéseseket küldték el, de azóta már olyanok is sorra kerültek, akik 10-12 éve a gyár alkalmazottai. Az állandó alkalmazottaknak december 11-ével kell távozniuk.

A dolgozó szerint igaz, amit a levélíró írt: először azt mondták, ha valaki önként felmond, végkielégítéssel távozhat, de végül sok embert nem hagytak így felmondani. „Ehelyett fegyelmiket osztogatnak, hogy ne kelljen végkielégítést fizetniük, és agyontúlóráztatnak minket” – mondta. Arról számolt be, hogy október közepe óta kötelező túlórára rendelik be a dolgozókat: egy héten 5 napot „tizenkétóráznak”, de van olyan munkatársa, akinek 6 tizenkétórás napja is volt egy héten mostanában. A cég munkaerőhiányra hivatkozva rendeli el a túlórákat, és ha valaki nemet mond, fegyelmi megrovást kap. A dolgozók ezt azért nem értik, mert éppen munkaerőfölösleg miatt küld most el embereket a cég ugyanabból a gyárból.

A Jabil tiszaújvárosi üzeme
©

A kötelező túlórák idejére a dolgozók emelt bért kapnak, de a hvg.hu-nak nyilatkozó dolgozó állítása szerint megterhelő, hogy nem tudják kipihenni magukat. Korábban 3 napot tizenkétóráztak, amit 3 nap pihenő követett, majd 3 éjszaka ismét tizenkét órát dolgoztak, és ismét 3 napot pihentek. Túlórára korábban jelentkezni lehetett: „egy hónapban egy-kettő, vagy akár hetente egy plusznap általában belefért az embereknek”, de a jelenlegi tempót nehéz elviselni – mondta a dolgozó.

További nehezítő körülmény, hogy a dolgozó elmondása szerint abban a részlegben, ahová helyezték, 12 órán keresztül állni kell. Pedig lehetne ülve is dolgozni (és az előző részlegben ezt is választhatták a dolgozók), de „annyira rászálltak a dolgozókra, hogy senki nem mer leülni, ha mégis, akkor fegyelmit kap”. Úgy látja, ez sok embert megvisel: „a napokban egyik munkatársam a padlóról kellett felmosni, mert a kimerültségtől összeesett” – mondta. Vannak olyanok is, akik már betegállományban vannak, de attól tartanak, hogy végül emiatt rúgják ki őket.

Többezer embert foglalkoztat a Jabil

A Jabil Circuit Magyarország Kft. 6428 főt foglalkoztatott a 2012-es cégadatok szerint. A céget 2001 április végén alapították, jelenlegi tulajdonosa a Jabil Circuit Limited brit cég, a Jabil Circuit Netherlands, a Jabil Circuit Luxembourg. Nettó árbevétele tavaly 337,7 milliárd forint volt, és 2 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel zárta az évet. 2011-ben ennél nagyobb 446 milliárd forintos forgalmat bonyolított a cég és 6,8 milliárd a mérleg szerinti eredménnyel zárt. Érdekesség, hogy 2010-ben csak 46 milliárd forintos volt a forgalom, és a mérleg szerinti eredmény -3,77 milliárd forint volt.

Cáfol a cég

A Jabil Kft. a hvg.hu-nak elismerte, hogy a korábbinál több túlórában kell dolgozniuk az alkalmazottaknak, és igaz, hogy kijöhet 5-6 tizenkétórás nap is egy héten. A cég szerint azonban ez csak átmeneti helyzet, és betartják a törvényi előírásokat. A Munka Törvénykönyve szerint a vállalat elrendelhet kötelező túlórát, de a munkaórák száma három hónap alatt nem lehet több, mint az maximum, amit három hónap alatt normál munkaidőben kellene ledolgozniuk az alkalmazottaknak.

Szijjártó Péter a kormány és Somogyi Richárd ügyvezető igazgató a Jabil Circuit Magyarország nevében márciusban stratégiai megállapodást kötött
©

Munkaügyi szakértők szerint a kötelező túlóráztatás önmagában lehet szabályos, de azt szigorúan be kell tartani, hogy rendkívüli igény miatt merüljön fel, és az egészségre sem lehet ártalmas a túlóráztatás. Ha ebben az esetben bebizonyosodna, hogy az elbocsátások miatti, előrelátható munkaerőhiány miatt kell túlóráztatni, az akár jogellenesnek is bizonyulhat.

A Jabil Kft. tájékoztatása szerint az sem igaz, hogy fegyelmiket osztogatnak, különösen nem olyan indokkal, amit a hvg.hu-nak nyilatkozó dolgozó, és a levélíró állít. A cég szerint olyan sem fordult elő, hogy valaki fel akart mondani, de nem hagyták, hogy ne kapjon végkielégítést.

Stratégiai partner a Jabil
A magyar kormány nevében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára írta alá idén márciusban a Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodást. A megállapodást egy nagy amerikai vállalat és a magyar kormány köti, de több száz magyar kis- és középvállalkozásról is szól, amelyek a Jabil beszállítói, és amelyek ennek köszönhetik kiszámítható működésüket, bevételeiket, növekedési lehetőségeiket – közölte az aláírást követően Szijjártó Péter. Szerinte minél sikeresebb a Jabil, annál versenyképesebb a hazai üzleti környezet az autóipari vállalatok számára. Az amerikai elektronikai gyártó évek óta a hazai top 50 cég között van, és több mint 9000 embernek ad munkát Magyarországon. A vállalat itt hozta létre legnagyobb európai gyárát, világszinten pedig a második legnagyobb szerviz- és integrált logisztikai központját.

Józsi Attila, a Jabil üzemi tanácsának elnöke, akit a cég kommunikációs felelőse ajánlott figyelmünkbe, kérdésünkre ugyancsak azt állította, nincs tudomása arról, hogy a dolgozókat megfenyítették volna azért, hogy ne kelljen nekik végkielégítést adni. Szerinte arról sem volt szó, hogy csak azok kaptak pluszpénzt, akik önként távoztak. Az üzemi tanács elnöke egyébként szintén hangsúlyozta: nem fordult elő öngyilkossági kísérlet a leépítés miatt.  

Segítenek a dolgozóknak

A Jabil azt is írta, hogy törvényi kötelezettségeinek megfelelően a nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját, és minden jelen lévő érintett dolgozót személyesen közöték, mi vár rájuk.

A cég azt állítja, minden érintett munkavállalótól végkielégítéssel, a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően válik meg, emellett számos formában igyekszik segíteni őket. A Munkaügyi Hivatal segítségével programot dolgozott ki például azzal a céllal, hogy a távozni kényszerülőknek az elhelyezkedést elősegítsék.

A program részeként a vállalat állásbörzét szervez a munkaügyi központ közreműködésével, amelyre meghívja a környékbeli vállalatokat, munkaerő kölcsönző cégeket, a munkaügyi kirendeltségeket. Rendszeresen frissített állásfalon és kihelyezett számítógépeken folyamatosan tájékoztat a lehetséges álláslehetőségekről, részletes segédanyagot és tanácsadást biztosít valamennyi érintett dolgozónak, biztosítja helyszínre utazásuk lehetőségét és költségeit.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a hvg gazd Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Nem bánja meg!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban