szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg cégportrét közölt egy kis amerikai túraszervező vállalkozásról, amely a világ minden pontjára szervez túrákat. A Kilimandzsárótól a Himalájáig vállalnak komplett túrákat. Az alapítók maguk is hegymászók voltak, ebből nőtt ki a cég.

A Bloomberg cégportrét közölt egy vállalkozásról, mely jó példáját mutatja annak, hogyan lehet kis cégből nagyobb nőni. Az Alineglow túraszervező céget azután alapították, miután a vállalkozás vezetője, Adrian Ballinger úgy döntött, hogy nem elégszik meg azzal, hogy ő maga mászik hegyet, mások számára is elérhetővé szerette volna tenni ezt a lehetőséget.

A cég első 4-5 évében még Ballinger maga a vezette a túrákat, ám elmondása szerint igen nehéz volt emellett menedzselni is a vállalkozás ügyeit. Amit meg kellett tanulnia, az a delegálás volt, vagyis hogy megtanuljon másoknak átadni bizonyos feladatokat. Erre szükség is volt, mivel 2004-ben a cég mindössze még 6 nemzetközi expedíciót szervezett, 2014-ben pedig úgy tervezik, ez a szám 40-re emelkedik.

A cég különböző nehézségi fokozatú túrákat kínál ügyfeleinek a világ rengeteg pontján, a túrák költsége személyenként több ezer dollárra rúgnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!