Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot

A Costes és az Onyx után a budapesti Borkonyha étterem is megkapta a gasztrovilág egyik legnagyobb elismerését.

  • hvg.hu hvg.hu
Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot

Már három Michelin-csillagos étterem van Magyarországon. A Világevő blog szerdai értesülése szerint a Borkonyha is megkapta a rangos elismerést.

A Borkonyha séfjének, Sárközi Ákosnak a Világevő blog szerzője mondta el a jó hírt, amit a szakács elsőre csak viccelődésnek hitt. A séf hitetlenkedését videóra is vették.

Fülöp Máté

A Dining Guide beszámolója szerint a szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A beszámoló megjegyzi, hogy a Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont népszerűsége a hazai közönség és a turisták körében is egekbe tört a megnyitás óta. A nagymúltú Michelin-kalauz egyre inkább támaszkodik a vendégek visszajelzéseire, így a Borkonyha Tripadvisoron elért sikerei mellett sem mehettek el szó nélkül.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.

Szomoru Miklós: Mi sem vagyunk tökéletesek, ne akarjunk tökéletes kertet!

Szomoru Miklós: Mi sem vagyunk tökéletesek, ne akarjunk tökéletes kertet!

Fél évig 5-6 ember volt kíváncsi a kertészeti tanácsaira, ma már közel kétszázezres követő tábora van Szomoru Miklós „Egy kertész kertje Pilisszentkereszten” blogjának. A kertészmérnök szerint, aki brit mintára magánkert-látogatásokat is szervez, nem kell heti 8 óránál többet dolgozni azért, hogy bárkinek virágzó oázássá váljon a kertje. Erre a legjobb példa virágpompában úszó birodalma.